Verbiest was er in 2007 bij! "Lierse-Antwerp? Een nieuwe 1-4 zou mooi zijn"

Cédric De Volder
Cédric De Volder en Dirk Pieters
| 11 reacties
Verbiest was er in 2007 bij! "Lierse-Antwerp? Een nieuwe 1-4 zou mooi zijn"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen staat er met de partij tussen Lierse SK en Antwerp FC een kraker van formaat op het menu in de Proximus League. We doken in de archieven en vonden al 169 onderlinge duels. En jawel, ook nummer 170 wordt er eentje op het scherpst van de snee.

Eén datum staat bij mening Antwerp-fan in het geheugen gegrift. Op 13 januari 2007 kwam de Great Old (in het teken van de Beker van België, nvdr.) met zware 1-4-cijfers winnen op het Lisp. 

"Die wedstrijd staat nog altijd in mijn persoonlijke topdrie", vertelt Spencer Verbiest, die er destijds bij was tussen de krijtlijnen. "Het is altijd leuk om als tweedeklasser te gaan winnen bij een eersteklasser. En hier spreken we dan nog eens van een derby!"

Meer zelfs: Antwerp speelde destijds geeneens met de beste elf. "Sommige huurlingen van Manchester United waren na de winterstop niet teruggekeerd. Maar de jongens die hun kans kregen speelden de wedstrijd van hun leven."

Na die overwinning op het Lisp? We moesten een ereronde lopen!

Spencer Verbiest

"Ook de sfeer tijdens de wedstrijd was onvergetelijk", gaat de huidige middenvelder van City Pirates  verder. "We wisten op voorhand dat er veel Antwerp-fans tussen de thuisfans zaten. Maar we moesten na de wedstrijd gewoon een ereronde lopen." (lacht)

"De fans van de Great Old zijn simpelweg uniek", is Verbiest zijn voormalige supporters nog niet vergeten. "En ik merk dat het stilaan aan het terugkomen is. De fans vinden hun weg naar de Bosuil terug na enkele mindere jaren."

En deze keer? 

"Op papier is Antwerp deze keer favoriet tegen Lierse", besluit Verbiest. "Maar het blijft speciaal om op het Lisp te voetballen. De Pallieters staan zwaar onder hun waarde geklasseerd. Een nieuwe 1-4 zou mooi zijn, maar ik hou het op 0-2."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties