Lukaku is aan laatste maanden in België bezig: "Zelfs de Nederlandse top schat ik hoger in"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Lukaku is aan laatste maanden in België bezig: "Zelfs de Nederlandse top schat ik hoger in"
Foto: © Photonews

Jordan Lukaku is wekelijks één van de uitblinkers bij KV Oostende. Het jeugdproduct van RSC Anderlecht bezorgde menig flankverdediger al een verkoudheid. En we kunnen ons niet voorstellen dat hij volgend seizoen nog steeds aan 't zeetje loopt te voetballen.

Jordan Lukaku heeft er namelijk nooit een geheim van gemaakt dat hij KV Oostende als een springplank naar hoge toppen ziet. We herinneren ons nog de woorden van Fred Vanderbiest. 

"Jordan had aanvankelijk helemaal geen zin om in Oostende te komen voetballen", aldus de voormalige coach van de Kustboys, ongeveer een kalenderjaar geleden. "Maar hij heeft de klik gemaakt. En sindsdien gaat het in stijgende lijn."

En die stijgende lijn - ondertussen een steile curve - wordt ook tijdens deze voetbaljaargang doorgetrokken. Marc Wilmots zag het, maar ook de buitenlandse scouts hebben het ondertussen gezien. 

"Natuurlijk is het mijn ambitie om op een hoger niveau te voetballen", vertelt Lukaku als we vissen naar zijn ambities. "Het zou goed zijn voor mijn evolutie om in een grotere competitie te voetballen."

Het zou goed zijn voor mijn evolutie om in een grotere competitie te voetballen

Jordan Lukaku

En de ambities van de éénvoudig Rode Duivel liggen wel degelijk buiten onze landsgrenzen. "Het niveau ligt eigenlijk overal hoger. De Belgische en Nederlandse competitie staan even hoog aangeschreven, maar ik schat de Nederlandse topclubs toch hoger in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties