Top&Flop Supporters baas: Mechelen, Kortrijk, Zulte Waregem, Genk en Lokeren!

Supporters baas: Mechelen, Kortrijk, Zulte Waregem, Genk en Lokeren!
Foto: © SC

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Supporters baas

KV Mechelen maakte er een feest van Achter de Kazerne om de spelers voorbij Waasland-Beveren te lokken. Bijzonder weinig gefluit en des te meer aanmoedigingen voor de eigen spelers.

Het leverde uiteindelijk ook op: een 2-0 overwinning na bloed, zweet en tranen. En zo komt Malinwa eindelijk terug wat onder de mensen en verlaat het voorlopig de onderste regionen.

Supporters baas

in het Regenboogstadion waren de fans van Zulte Waregem én Kortrijk geïnspireerder dan de spelers soms. 90 minuten lang lokten ze elkaar uit de tent.

Een echte derby zoals het hoort: genieten vooral van de sfeer in de tribunes. Inclusief toffe tifo, het zou een album van Suske en Wiske kunnen zijn. 

Supporters baas

Maar dé prijs voor beste supporters gaat deze keer naar de Smurfen van Racing Genk, die in de match tegen Lokeren Verhulst een hart onder de riem staken en Mertens eerden.

Gewoon prachtig: op zo'n momenten is voetbal toch weer lekker relatief en gaat het over meer. Chapeau, simpelweg chapeau!

FLOP

Racing Genk, wat scheelt er?

0 op 9. Het bilan van Racing Genk de voorbije wedstrijden oogt nogal povertjes. Zeker in eigen huis werd nogal triest verloren van Moeskroen én Lokeren, niet meteen ploegen in topvorm.

Rest de vraag: wat scheelt er met de Smurfen? De fans staan er achter, met Peter Maes is er een goede coach die de lijnen uitzet. En toch: het is nog wat met ups en downs voorlopig.

Anderlecht, wat scheelt er?

Toegegeven: Praet en Defour waren er niet bij. Maar: Anderlecht was opnieuw onherkenbaar. De mentaliteit zat niet goed, dat gaf ook Besnik Hasi meteen aan na de partij.

Okaka had niet zijn beste avond, ook in de andere linies liep het niet meteen van een leien dakje. Na goede prestaties tegen Tottenham en Club Brugge was het een mindere week. Nu terug opladen voor The Spurs?

Waar zijn de mannen?

"De tijd van polonaise lopen is voorbij", klonk het bij Stijn Vreven kritisch na de partij van Waasland-Beveren bij Mechelen. Er zal moeten geknokt worden om in eerste klasse te blijven.

Eenzelfde probleem bij teams als OH Leuven en Westerlo. Soms iets te weinig tegenwoordigheid van geest, waardoor het moeilijk blijkt om punten te pakken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties