Ronaldo: "Ik weet dat ik niet de meest bescheiden persoon ter wereld ben, dat geef ik toe"

Ronaldo: "Ik weet dat ik niet de meest bescheiden persoon ter wereld ben, dat geef ik toe"
Foto: © photonews

Cristiano Ronaldo heeft heel wat fans, maar ook heel wat haters. Al vindt hij dat niet eens zo erg: het gefluit tegen hem motiveert hem net.

Dat vertelde hij in een interview in The Times. "Ik weet dat ik niet de meest bescheiden persoon ter wereld ben, dat geef ik toe. Maar ik ben niet vals. Ik leer graag. Het kan mij niet schelen dat de mensen mij haten, want dat motiveert mij."

"Ik heb een vijand nodig"

"Als ik op verplaatsing speel, dan is iedereen tegen mij, maar je moet het goede zien in de mensen die je haten. Ik heb een vijand nodig. Van zodra ik de bal krijg, roepen ze op mij."

Dat is altijd al zo geweest voor de Portugees. "Dat is niet nieuw, dat is al zo sinds ik 18 of 19 was. Dat is geen probleem voor mij, het motiveert mij."

"Voor sommigen is Messi de beste, maar in mijn hoofd ben ik dat"

CR7 deed ook nog straffe uitspraken over de rivaliteit met Messi. "Voor sommigen is Messi de beste, maar in mijn hoofd ben ik dat." Hij gaf wel toe dat de rivaliteit tussen beiden hem naar een hoger niveau tilt. 

Dat Ronaldo niet meteen de perfecte jeugd had, is bekend. Hij kwam terug op de dood van zijn vader in 2005. "Hij was een alcoholicus. Hij was niet de vader waar ik van droomde. Ik heb nooit een goed gesprek gehad... Of misschien één keer in mijn leven", gaf de Portugees toe. 

De opvoeding van zijn eigen zoon neemt hij dan ook serieus. "Je kan niet alles controleren, maar opvoeding is het mooiste cadeau dat je kan geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties