Om deze twee redenen kan én zal Michel Preud'homme Club Brugge motiveren in Europa!

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 2 reacties
Om deze twee redenen kan én zal Michel Preud'homme Club Brugge motiveren in Europa!
Foto: © Photonews

Club Brugge moet morgen absoluut winnen van Legia Warschau om nog uitzicht te houden op een Europese lente. En Michel Preud'homme weet heel goed hoe hij zijn spelers kan motiveren.

We schreven het de vorige weken al een paar keer. Met onder anderen Ruud Vormer, Bjorn Engels en Lior Refaelov zijn er enkele jongens die dicht bij een terugkeer staan na een lange blessure. 

Met andere woorden: de concurrentie zal na de jaarwisseling een pak scherper zijn in het Jan Breydelstadion. "En net dat is dé motivatie om alsnog te overwinteren", vertelt Michel Preud'homme. 

1. Meer wedstrijden, meer kansen

"Zonder Europa League zijn er een pak minder wedstrijden en dus ook minder speelminuten en speelgelegenheden voor de groep. Dat is mijn ogen de perfecte motivatie."

Enig probleem: Club kijkt al tegen een kloof van vijf punten met het tweede geklasseerde FC Midtylland aan. "We moeten dus niet rekenen. Er is slechts één weg en dat is die van de overwinning."

2. De strijd kan opnieuw helemaal open liggen

"Ik heb altijd gezegd dat SSC Napoli er in onze groep met kop en schouders bovenuit steekt", besluit Preud'homme. "Ik verwacht dan ook dat de Italianen hun werk zullen doen. En dan ligt de strijd voor de tweede plaats opnieuw helemaal open."

Maar dan moet blauw-zwart zich morgen natuurlijk wel voorbij Legia Warschau knokken. En iets zegt ons dat ook de Polen eenzelfde kijk hebben op de feiten...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties