Balans halfweg: rol van Standard nog lang niet uitgespeeld richting PO1

Diederik Geypen Jordan Horwood
Diederik Geypen en Jordan Horwood
| 3 reacties
Balans halfweg: rol van Standard nog lang niet uitgespeeld richting PO1
Foto: © photonews

Volg Standard nu via WhatsApp!

De reguliere competitie is halfweg en zelden was de Jupiler Pro League spannender dan dit seizoen. Tijd om een tussenbalans van onder naar boven op te maken. Vandaag nummers 12 (Sporting Lokeren) en 11 (Standard).

Quotering: onvoldoende

Standard onderging deze zomer een grondige gedaanteverandering. Sterkhouders als Bia, Carcela en De Camargo vertrokken, een resem nieuwe spelers én staf kwamen in de plaats. De Luikse veranderingen draaiden faliekant uit. De poules van de EL werden gemist en al snel moest Muslin plaats ruimen voor Ferrera.

De coach die overkwam van STVV panikeerde niet ondanks een 1 op 15, waarna Standard zelfs even de laatste plek inpalmde. De jongste 9 op 12 en de prestigieuze zege tegen Anderlecht brachten de Rouches weer helemaal in het zicht van PO1.

Sambou Yatabaré: "Je eindigt op de plek die je verdient"

Standard kampeert na vijftien speeldagen op amper vier punten van PO1. "Aan de klassering denken we voorlopig niet", aldus middenvelder Sambou Yatabaré. "Uiteindelijk eindig je toch op de plek die je verdient. Nu focussen we ons in de eerste plaats op de dingen die beter kunnen. Zoals onze achterhoede."

De mening van Hernan: "Volgende week zijn ze misschien weer minder scherp"

"Het verhaal van Standard is nu al enkele jaren aan de gang. Geen stabiliteit in het bestuur en een komen en gaan van spelers. Of Standard PO1 haalt, durf ik niet te zeggen. Volgende week zijn de jongens misschien weer minder scherp."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties