Oosterzonen-coach heel tevreden met overwinning: "Eigenlijk hoop ik dat Beerschot-Wilrijk verder elke week wint!"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 21 reacties
Oosterzonen-coach heel tevreden met overwinning: "Eigenlijk hoop ik dat Beerschot-Wilrijk verder elke week wint!"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KFCO Beerschot-Wilrijk ging gisteren met de billen bloot op het veld van KFC Oosterzonen. De geelhemden startten zonder ambitie aan het seizoen, maar kamperen momenteel op amper één puntje van de leidersplaats. Onze redactie had een gesprek met Stijn Geys, een heel tevreden coach.

Stijn, eerst en vooral gefeliciteerd met de overwinning tegen KFCO Beerschot-Wilrijk. Was het een verdiende overwinning? 

"Ik moet toegeven dat ik verbaasd was bij het lezen van de commentaren op de sociale media. Een gelijkspel was mogelijk geweest, maar het was geen onverdiende overwinning voor KFC Oosterzonen."

Vooral na de koffie waren jullie de meerdere van Beerschot? 

"Ja, dat klopt. Beerschot-Wilrijk was voor de pauze de betere ploeg, maar in de tweede helft speelden wij beter voetbal. Die 1-1 komt er na een lichte strafschop, maar het was wel een fout. Uiteindelijk winnen we via een afgeweken bal, maar we dwongen de overwinning wel zelf af."

De 1-1 komt er na een lichte strafschop, maar het was wel een fout

Stijn Geys

En op die manier naderen jullie tot op één puntje van de leider.

"Je moet weten dat we het seizoen zijn gestart met de bedoeling om niet in de problemen te komen. Oosterzonen kiest voor een project met veel jonge gasten. Ik ben daar zelf (de coach telt amper 34 lentes, nvdr.) het voorbeeld van. Maar dit seizoen moeten we niet meer achterom kijken, denk ik. (lacht)

Er zitten veel jonge gasten in de kleedkamer. Die gasten dromen toch al van meer? 

"Nee, helemaal niet. Oosterzonen moet niet naar Beerschot-Wilrijk kijken. De Mannekens zijn op alle vlak in het voordeel. De lat gaat niet hoger, maar in de top vijf eindigen zou wel leuk zijn. Eigenlijk hoop ik elke week dat Beerschot wint. Dat wil zeggen dat die andere ploegen punten verliezen!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties