Kums heeft alles om te slagen bij Rode Duivels, of is er toch één obstakel?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 18 reacties
Kums heeft alles om te slagen bij Rode Duivels, of is er toch één obstakel?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Noodgedwongen haalde Marc Wilmots de Gentse kapitein Sven Kums opnieuw bij de Rode Duivels. En kijk, het kan snel gaan… Kums krijgt in de oefeninterlands tegen Italië en Spanje meteen zijn kans. Al moet hij wel nog een ‘knop omdraaien’ volgens de bondscoach.

In vergelijking met de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Israël gaat Wilmots Kums sowieso de kans geven om zich te bewijzen. De bondscoach wil zien hoe de 27-jarige architect van AA Gent omgaat met het feit dat hij op het middenveld mandekking zal moeten spelen in plaats van in zone te verdedigen.

Niet in zone, wél mandekking

In het systeem van Hein Vanhaezebrouck vangen de middenvelders de tegenpartij in zone op, bij de nationale ploeg hamert Wilmots op mandekking. Geen nood, want in Nederland speelde Kums al op die manier bij SC Heerenveen.

Voorts lijkt Kums nu ook niet meteen iemand die zó ontzettend veel problemen zal kennen om de knop om te draaien en op een andere manier te gaan verdedigen.

De Kums die wij de voorbije maanden in de Jupiler Pro League en ook in de Champions Leauge aan het werk zagen, is best in staat om de ‘werkpunten’ van Wilmots op te pikken.

In vorm, nuchter en iemand die het tempo kan bepalen

Bovendien haalde Wilmots er met Kums iemand bij die niet gauw onder de indruk is van iets. Nog een positief aspect: Kums is in tegenstelling tot de man die hij vervangt (Marouane Fellaini, nvdr.) 100% wedstrijdfit.

De aanvoerder van de Buffalo’s moet dan ook in staat zijn om deze nationale ploeg iets bij te brengen op het middenveld.

Kums leest het spel ontzettend goed, kan het tempo in een wedstrijd bepalen (lees: het spel versnellen en vertragen wanneer nodig) en geeft nauwelijks een slechte pass. Aan hem om het nu te bewijzen in het prachtige nieuwe shirt van de Rode Duivels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties