Hongarije na bijna halve eeuw naar EK, Noorwegen is de dupe

Voor het eerst sinds 1972 gaat Hongarije naar een Europees Kampioenschap. Zondagavond, in Boedapest, waren de Hongaren opnieuw te sterk voor Noorwegen (2-1). De heenmatch hadden ze ook al gewonnen met 0-1.

Noorwegen domineerde de eerste helft, maar de eerste keer dat Hongarije in de buurt van de bezoekende doelman kwam, was het raak. Na een kwartier spelen krulde Tamás Priskín de bal op prachtige wijze in de verre kruising: 1-0. Beide ploegen hadden nog grote kansen, maar de stand bleef staan tot de rust.

Zeven minuten voor tijd bezorgde Markus Henriksen Hongarije zekerheid met een own goal. Henriksen zorgde wel zelf ook nog voor de eerredder, maar het mocht niet meer baten. De Hongaren aan het feest, Noorwegen zal het volgende zomer zonder EK moeten stellen.