Maak kennis met de Bafana Bafana-aanwinst van STVV

Hermès Van Damme
| 0 reacties
Maak kennis met de Bafana Bafana-aanwinst van STVV
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sint-Truiden is sinds gisteren een Zuid-Afrikaanse international rijker. Maar wat mogen de Kanaries van May Mahlangu (26), die voor één jaar met optie tekende, verwachten? Een kennismaking.

Mahlangu werd in de Zuid-Afrikaanse Stars of Africa Academy opgeleid tot aanvallend middenvelder. Het Zweedse Helsingborgs IF zag reeds in 2008 wat in de toekomstige international.

Drie jaar later volgde de grote doorbraak. Mahlangu was een van de steunpilaren in de ploeg die zich in 2011 tot kampioen én bekerwinnaar kroonde. Hij werd dan ook verkozen tot speler van het jaar.

In het daaropvolgende seizoen volgde een eerste kennismaking met België. Mahlangu nam het in de Europa League met Helsingborgs IF op tegen Standard.

Het Europees avontuur was geen lang leven beschoren en de Zuid-Afrikaan trok vervolgens richting Göteborg en het Turkse Konyaspor, zonder hoegenaamd succes. 

Onder de vleugels van zijn landgenoot Benni McCarthy wil Mahlangu zijn carrière nieuw leven inblazen. Een slimme zet. De Truienaars bewezen de jongste maanden een ideale bakermat te zijn voor jongens die hun loopbaan willen (her)lanceren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties