Annys over de degradatiestrijd met OHL: "Het doet pijn om OHL daar ook te zien"

Annys over de degradatiestrijd met OHL: "Het doet pijn om OHL daar ook te zien"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Westerlo is in degradatiestrijd verwikkeld. Vanavond trekken ze naar Gent, waar het ook al moeilijk zal worden. Volgende week komt Oostende en daarna... Ja, dan volgt de degradatietopper in en tegen Leuven. Een match die al maanden met rood staat aangekruist in de agenda van Maxime Annys.

Annys staat momenteel aan de kant met een blessure aan de quadriceps. Vanavond zal hij noodgedwongen de wedstrijd vanuit de tribune volgen. Een tegenslag voor Harm van Veldhoven, die zijn middenvelder wel nodig heeft. Al kan hij wel een goeie analyse geven.

Met wat meer geluk stonden we op een heel andere plaats - Maxime Annys

"We hebben nog niet echt geluk gehad. We hadden een hele hoop punten meer kunnen hebben. Vooral op verplaatsing, waar we echt wel goed spelen, hebben we te weinig gekregen. Maar dat betekent niet dat de groep deze week met stress naar Gent toeleefde", aldus Annys.

"Ik denk niet dat we kansloos zijn. Tegen Waasland-Beveren verdienden we te winnen. Tegen Zulte Waregem hadden we gewonnen als Visnakovs die gemaakte kans er had ingetrapt,... Dat zijn toch wel wat punten waardoor je op een andere plaats had gestaan."

Het doet pijn om Westerlo en OHL in die positie te zien

Maxime Annys

Binnen twee weken volgt het waarschijnlijk belangrijkste duel van het seizoen. Eentje tegen OHL, die gerust als zespuntenmatch kan worden aanzien. "Een levensbelangrijke wedstrijd", knikt Annys. "Gelukkig hebben zij ook een moeilijk programma tot dan. Wij krijgen twee kleppers, maar zij ook."

Voor Annys wordt het een speciale wedstrijd. "Die wedstrijd staat allang met rood aangekruist", bevestigt hij. "OHL zal altijd speciaal blijven voor mij", vertelt de man die bij de Leuvenaars zijn carrière in eerste klasse voet aan de grond zag krijgen. "Het doet wel pijn om de twee ploegen in die positie te zien."

Maar ik speel voor Westerlo en ik zal er alles aan doen om te winnen. Sentiment speelt niet in zulke matchen. Maar laat het duidelijk zijn: OHL zal altijd een speciaal plaatsje in mijn hart hebben."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties