Het sprookje van Leicester City: daarom mogen De Laet en co dromen van een Europees ticket

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
Het sprookje van Leicester City: daarom mogen De Laet en co dromen van een Europees ticket
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Niet Manchester United, niet Manchester City, niet Chelsea, niet Arsenal, niet Liverpool, maar wel Leicester City staat op dit moment aan de leiding in de Premier League. Het sprookje van de bescheiden Engelse club blijft maar duren, maar hoe komt dat nu toch? Wij gingen het na.

1 Topclubs laten het afweten

Eerst en vooral heeft Leicester zijn succes te danken aan sukkelende topclubs. We gaven het al aan in de inleiding welke clubs ontbreken op de eerste plek in de Premier League. Één voor één lieten zij het echter afweten, en daar profiteerde Leicester optimaal van.

2 Een geslepen trainer

De oefenmeester van Leicester City is geen onbekende. Claudio Ranieri stond doorheen zijn carrière aan het roer bij onder meer Valencia, Chelsea, Juventus, AS Roma, Internazionale en Monaco. Ranieri is inmiddels 64, maar de Italiaan heeft duidelijk nog zin in een laatste huzarenstukje.

3 Een doelpuntenmachine

Jamie Vardy: ondertussen kent iedereen hem al. Dat is ook niet moeilijk als je in maar liefst tien opeenvolgende wedstrijden tot scoren komt en op die manier op gelijke hoogte van ene Ruud van Nistelrooy komt.

Vardy zit aan 13 goals in 13 matchen. Niet mis voor een jongen die enkele jaren terug nog in de Engelse vijfde klasse actief was.

4 Een goudklompje

Vardy zuigt heel wat aandacht naar zich toe, maar in de schaduw van de snelle spits is er nog iemand die hoge ogen gooit bij Leicester: Riyad Mahrez.

De Algerijn scoorde tot dusver 7 goals en bracht er ook nog eens 6 aan. De dribbelvaardige flankaanvaller speelde zich zelfs al in de kijker bij niemand minder dan FC Barcelona.

Conclusie: met een beetje geluk is veel mogelijk, maar…

Dit Leicester City is op dit moment moeilijk af te stoppen, dat mochten al verschillende tegenstanders ondervinden. Met een tikkeltje geluk is er natuurlijk veel mogelijk, maar van de titel zullen ze toch niet gauw dromen bij de club.

Langs de andere kant moeten Vardy en co, als ze nog lang bovenin blijven meedraaien, wel vol durven in te zetten op een Europees ticket. Leicester City volgend jaar in de Europa League, dat moet toch écht wel mogelijk zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties