Analyse Het verhaal van Sinan Bolat bij Club Brugge: voorbij vooraleer het begonnen was

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 33 reacties
Het verhaal van Sinan Bolat bij Club Brugge: voorbij vooraleer het begonnen was
Foto: © photonews

Sinan Bolat werd enkele maanden geleden nog met grote trom aangekondigd bij Club Brugge. De voormalige doelman van Standard moest de leemte invullen die Mathew Ryan had achtergelaten. Maar daar kwam eigenlijk niets van in huis...

We schrijven 26 augustus 2015. Club Brugge was na de heenwedstrijd op het veld van Manchester United al quasi uitgeschakeld voor het Kampioenenbal en Michel Preud'homme besloot om Sinan Bolat te laten debuteren.

De vier tegendoelpunten werden na dat debuut nog met de mantel der liefde bedekt, maar wat volgde was niet veel beter. Royal Mouscron Péruwelz: puntenverlies na een fout van Bolat. SSC Napoli: minuut vijf: achterstand na fout van... Bolat.

Michel Preud'homme liet zijn doelman - uit schrik voor een vertrouwenskwestie? - nog enkele weken staan, maar greep uiteindelijk toch in. En terecht: Sébastien Bruzzese groeide uit tot een volwaardige nummer één. 

Bolat mocht ondertussen op zijn vertrouwde stekje gaan zitten: de bank. De eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat de doelman na zijn vertrek bij de Rouches wel leuke transfers (Galatasaray en FC Porto, nvdr.) kon versieren, maar ook niet meer dan dat. 

De eenzaamheid van een doelman

Het verhaal van Bolat bij Club Brugge zit er dus op vooraleer het echt begonnen was. De West-Vlamingen zullen in januari een nieuwe doelman aantrekken en daarmee is de kous af. 

Bolat zal dan wellicht terugkeren naar Portugal. De doelman heeft nog een contract tot medio 2018 bij de Draken. Al gaat hij beter snel op zoek naar een nieuwe werkgever. Bij Porto staat namelijk ene Iker Casillas tussen de palen...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties