Overzicht PL: sterke Courtois gaat in de fout en zo gaat Chelsea opnieuw onderuit (met beelden!)

Timothy Collard
Timothy Collard en Caroline Tonnelier
| 1 reacties

Op zaterdag staan er traditiegetrouw veel wedstrijden op het programma in de Premier League. Naast Manchester City ging ook Chelsea onderuit. Thibaut Courtois keepte sterk, maar ging ook in de fout...

Chelsea-Bournemouth 0-1

Chelsea heeft nog maar eens puntenverlies geleden. In de eerste helft hield Thibaut Courtois, terug uit blessure, zijn ploeg overeind. Maar in de slotfase kwam onze landgenoot onoordeelkundig uit bij een corner en slikte Chelsea uiteindelijk een doelpunt. Al had er natuurlijk ook kunnen gefloten worden voor buitenspel...

The Blues hadden voordien al een penalty moeten krijgen, maar ze hadden het geluk dus niet aan hun zijde.

Swansea City - Leicester City 0-3

Dat deed Leicester City in elk geval. James Vardy scoorde eens niet, maar geen nood. Zijn aanvalsmakker Mahrez kent immers ook de weg naar de netten. Dat bewees hij met een hattrick op het veld van Swansea City. Het sprookje gaat dus verder voor de verrassende koploper.

Manchester United - West Ham United 0-0

De weg naar de netten, die zijn ze bij Manchester United een beetje kwijt. Scoren blijft o zo moeilijk voor de mannen van Van Gaal. Ook Fellaini, nog eens in de basis tegen West Ham, kon daar geen verandering in brengen. Alweer 0-0 op Old Trafford. Voor de vierde keer in de laatste zes thuismatchen.

West Bromwich Albion - Tottenham Hotspurs 1-1

Tottenham is aan een goede reeks bezig, maar een zege zat er niet in tegen West Bromwich. Alderweireld zorgde wel voor een heerlijke assist bij de treffer van Alli, maar dat volstond niet. McClean zorgde voor de gelijkmaker en daar bleef het bij.

Arsenal - Sunderland 3-1

Arsenal kende ook een vrij lastige middag tegen Sunderland. Aan de pauze stond het verrassend 1-1 in het Emirates Stadium. Campbell had voor de voorsprong gezorgd, maar een own-goal van Giroud maakte er 1-1 van. Na de pauze scoorde Giroud wél in het juiste doel en in blessuretijd maakte Ramsey er nog 3-1 van.

05/12/2015 13:45Stoke City - Manchester City2-0
05/12/2015 16:00Southampton - Aston Villa1-1
05/12/2015 16:00Swansea - Leicester City0-3
05/12/2015 16:00Watford - Norwich City2-0
05/12/2015 16:00Arsenal - Sunderland3-1
05/12/2015 16:00West Bromwich - Tottenham1-1
05/12/2015 16:00Manchester United - West Ham Utd0-0
05/12/2015 18:30Chelsea - Bournemouth0-1