Olympiakos onder de loep: dé ploeg van Griekenland, ex-winnaar Champions League en oude bekenden uit JPL

Timothy Collard
Timothy Collard
| 5 reacties
Olympiakos onder de loep: dé ploeg van Griekenland, ex-winnaar Champions League en oude bekenden uit JPL
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

RSC Anderlecht neemt het na de jaarwisseling in de Europa League op tegen Olympiakos. Maar wie zijn die jongens van Olympiakos eigenlijk? Wij gingen het eventjes na.

Eerst en vooral bestaat er geen twijfel over: Olympiakos is dé topclub in Griekenland. Het behaalde maar liefst 41 titels in de geschiedenis van het Griekse voetbal. Olympiakos pakte bovendien vijf titels op rij sinds 2011.

De sterkhouders & Belgische linken

Olympiakos heeft altijd wel enkele opvallende namen in de rangen lopen, en dat is dit seizoen niet anders. Met Esteban Cambiasso (ex-Real Madrid, ex-Internazionale) loopt er zelfs iemand rond die in het verleden de Champions League-trofee omhoog mocht steken.

Maar verder vallen ook onder meer de namen van Pajtim Kasami (ex-Fulham), Alejandro Dominguez (ex-Zenit, ex-Valencia) en Brown Ideye (ex-West Brom, ex-Dinamo Kiev) op. En met Alfred Finnbogason (ex-Sporting Lokeren) en Luka Milivojevic (ex-Anderlecht) ziet paars-wit twee oude bekenden terug.

De kansen

Op papier is dit toch een gunstige loting voor Anderlecht. Paars-wit mag niet klagen met Olympiakos. Zeker als je weet dat ook Liverpool en Manchester United uit de trommel konden komen. Doorstoten tegen de Grieken moet haalbaar zijn. Enig nadeel: als je er uitgaat tegen Olympiakos, loop je een topaffiche mis.

Dit is natuurlijk ook een uitgelezen kans om revanche te nemen voor de twee wedstrijden die paars-wit verloor van de Grieken in de Champions League in 2013-2014. Thuis verloor Anderlecht met 0-3 na een hattrick van Mitroglou, in Griekenland ging een negenkoppig paars-wit onderuit met 3-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties