Soccer Trophy 2015: nog groter, nog beter. 250 voetbalploegen en zelfs basketploegen

Soccer Trophy 2015: nog groter, nog beter. 250 voetbalploegen en zelfs basketploegen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

We gingen vandaag een kijkje nemen in Park Spoor Noord, de loods in Antwerpen waar dit weekend het grootste indoorzaalvoetbaltoernooi van het land start. De veldjes lagen er onberispelijk bij, de laatste hand werd gelegd aan de decoratie... Sportizon is klaar om 2.000 sporters te ontvangen.

Al iets meer dan 200 ploegen zijn ingeschreven voor het toernooi, maar aangezien er dit jaar een extra weekend is bijgekomen (tot en met 3 januari) zijn inschrijvingen nog altijd mogelijk. Organisator Sportizon hoopt af te klokken op 250 ploegen en 2.000 voetballers en voetbalsters van alle leeftijden.

Zelfs een baskettoernooi

En dit jaar zijn er een paar nieuwigheden. Zo wordt er op 26 december een Christmas Party georganiseerd die voor iedereen gratis is. Maar wat een echte revolutie is in het concept is het feit dat er ook andere sporten aan gelinkt worden.

Dit jaar starten ze daarmee door een baskettoernooi op hetzelfde moment te organiseren: de 3X3 Masters, die ook al outdoor georganiseerd werden. "We willen er een multisporttoernooi van maken", vertelt verantwoordelijke Jan Baele. "We denken daarbij voor de komende jaren ook aan hockey, dat almaar populairder wordt."

Maar het 'main event' blijft toch het zaalvoetbaltoernooi met boarding. De bal kan dus niet buiten gaan en zo worden er intensieve wedstrijden van 12 tot 15 minuten georganiseerd voor jeugdploegen vanaf U7. En natuurlijk is er ook een recreatief volwassenentoernooi. Voor alle precieze data kan u HIER terecht.

Jonge mensen uit alle sociale lagen krijgen de kans om in een professionele omgeving te spelen

Karim Bachar

Samen met Mo Messoudi is zaalvoetballegende Karim Bachar de peter van het toernooi. "Sport dient om mensen bij elkaar te brengen", aldus Bachar. "Maar niet enkel dat. Dit toernooi geeft aan heel veel jonge mensen uit alle sociale lagen de kans om in een professionele omgeving te spelen."

Veel eerste- en tweedeklassers uit Antwerpen en omgeving sturen hun jeugd naar het toernooi. Zo ook Beerschot-Wilrijk, Antwerp, Zulte Waregem en Waasland-Beveren. "Het is een extra moment voor ontspanning, om het jaar mee af te sluiten en om bezig te blijven tijdens de winterstop. En we krijgen misschien meer mensen aan het sporten."

Waar zijn er nog plaatsen?

Voor de toernooien (allemaal afgewerkt op één dag) van de U7, U8, U9 en U10 zijn er nog plaatsen beschikbaar. De inschrijvingen daarvoor lopen nog tot woensdag 23/12.

Ook voor de heren recreatief op zondag 3/01 zijn er nog plaatsen!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties