Daarom wordt het drummen in tweede klasse

Daarom wordt het drummen in tweede klasse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na dit seizoen blijven er nog 8 teams over in de 1e profliga B. En dus vallen vanuit de huidige tweede klasse heel wat teams uit de boot. Maar wie heeft allemaal ambitie om er volgend jaar bij te zijn? Het gaat drummen worden voor een felbegeerd stekje ...

Voorzitter Baatsch van Union is in gesprek met onze redactie alvast duidelijk: "Ik ben Coucke of Duchâtelet niet, maar we willen maar al te graag ons doel realiseren."

Dat doel is uiteraard liefst van al in eerste klasse A terecht te komen, maar minstens de top-8 te viseren en zo deel uit te maken van het profvoetbal anno 2016-2017. "Al zullen we voor dat seizoen qua tribunes nog niet klaar zijn, maar we werken hard."

Ambities

Dat ook Antwerp, Eupen, Tubeke, Roeselare en Cercle Brugge van de ploegen aan de top maar wat graag in de top-8 willen eindigen (of misschien meer), dat staat buiten kijf.

Ook Lommel, Seraing en Lierse tonen ambitie om in de top-8 te eindigen, maar daar worden de plekjes al duur. Temeer ook WS Brussels een stek in de top-8 niet zomaar gaat afstaan. Zelfs Virton (11e) en Deinze (13e) gaven al aan deel te willen uitmaken van het profbestel.

Licenties

Rest de vraag: welke 8 teams worden het uiteindelijk? De top-8 zoals ze eindigen in tweede klasse? Of gaan licentieproblemen roet in het eten strooien. Union zal bewijzen moeten voorleggen, Tubeke heeft een stadionprobleem, wat met WS Brussels, Seraing, ...?

Of komt Wauters roet in het Antwerpse eten gooien? Het laatste woord is zeker nog niet gezegd in deze heikele kwesties. De ambitie, die is er bij heel wat ploegen. Het wordt dus drummen, slachtoffers gaan er zeker vallen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties