Laatste kans: win 'Het geld van het voetbal'!

Redactie
| 0 reacties
Laatste kans: win 'Het geld van het voetbal'!
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op 1 oktober verscheen bij Uitgeverij Houtekiet het onthullende boek Het geld van het voetbal van Frank Van Laeken. Verdienen voetballers te veel? Hoe kunnen de clubs dat blijven betalen? Van Laeken geeft een ontluisterende blik op de doorgedraaide voetbalwereld. Via ons kan u 5 boeken winnen!

Real Madrid kocht topspelers aan met leningen van een bank die het jaar nadien miljarden euro's Europese steun zou ontvangen. FC Barcelona haalde voor heel veel geld een veelvuldig geschorste speler-bijter in huis en ontdook miljoenen belastingen op een andere dure transfer.

Eden Hazard verdient 14 miljoen euro per jaar. Spelers zijn eigendom van makelaars die hen vooral als een investering zien. Dank zij de financiële inbreng van rijke Russen en Arabieren werden Chelsea, Manchester City, PSG en Monaco kunstmatig opgefokt tot topclub. Real Madrid kocht topspelers aan met leningen van een door Europa ondersteunde bank. FC Barcelona haalde een veelvuldig geschorste speler-bijter in huis. De wereldvoetbalbond FIFA hangt aaneen van schurkenstreken, schandalen en intriges.

Ethiek ver te zoeken

Ethiek is ver zoek in het moderne topvoetbal. Het gaat om harde euro's, ponden, dollars en roebels, veel meer dan om het spel met de bal. Supporters moeten betalen, juichen (voor hun team) en zwijgen (over het beleid van het bestuur van hun team). Financial Fair Play blijkt alleen maar op papier te bestaan. De man in de straat vervreemdt steeds meer van de populairste sport ter wereld.

Frank Van Laeken, sportcolumnist, ex-hoofdredacteur van Sporza en Sporting Telenet, ergert zich al jaren aan de wanpraktijken binnen zijn favoriete sport. Hij verdiepte zich in het onderwerp met als risico dat hij straks niet meer naar het spelletje wil kijken. Want wie de achterzijde van de bal wil laten zien, always walks alone.

Win een van de vijf boeken!

Via ons kan u een uniek boek winnen, want wij geven er vijf weg van dit epos van Frank Van Laeken. Al wat je moet doen is een juist antwoord geven op onze prijsvraag!

Win een uniek exemplaar van "Het geld van het voetbal"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties