Clubfans komen met opvallend statement na 'zaak Raman'

Clubfans komen met opvallend statement na 'zaak Raman'
Foto: © photonews

Naar aanleiding van de discriminerende en homofobe uitspraken door AA Gent speler Benito Raman komt de supportersfederatie van Club Brugge met een mooi en krachtig signaal voor zijn eigen supporters. "Hou het positief", is de teneur.

"We rekenen op jullie gezond verstand", geeft men aan in een persbericht/open brief aan de supporters van Club Brugge. "Jullie, supporters, bepalen namelijk grotendeels het imago van de club", laten ze er geen twijfel over bestaan.

"Jullie maken ons uniek." Het is aan de fans van blauw-zwart om zich nu de sterkste te tonen. We geven graag de volledige brief weer even mee:

Naar aanleiding van de discriminerende en homofobe uitspraken door AA Gent speler Benito Raman, ten opzichte van onze Club supporters, willen we als Supportersfederatie  onze leden oproepen om positief te reageren.
We willen een signaal geven aan iedereen die zich verbonden voelt met voetbal en een voorbeeld stellen naar onze jeugd dat we negatieve uitlatingen afkeuren.

We weten dat AA Gent zich hiervan distantieert  en enkel positief gedrag van spelers en hun entourage verwacht.

Daarom doen wij een oproep aan onze trouwe supporters om negatieve uitlatingen af te keuren en enkel positief te supporteren.
De kracht van onze 12de man is het sterkste wapen om zulke uitlatingen terecht te wijzen. Wij rekenen hier op jullie gezond verstand in de komende confrontaties en willen enkel onze ploeg naar de overwinning loodsen met  passie die ons allemaal met elkaar verbindt.

Het aandeel van onze trouwe 12de man in onze prestaties is van onschatbare waarde. Het is ook een van de redenen waarom onze club al meer dan 124 jaar een begrip is. Jullie, supporters, bepalen grotendeels mee het imago van onze club … ‘’passie, respect en onvoorwaardelijke trouw”

Wij willen, tot slot, onderstrepen welke enorme appreciatie wij koesteren voor onze trouwe leden en supporters! Jullie maken onze blauw zwarte club uniek!

Vzw Supportersfederatie Club Brugge KV

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties