Tielemans heeft een probleem en het heet 'Dendoncker'

Tielemans heeft een probleem en het heet 'Dendoncker'
Foto: © Photonews

Anderlecht speelde tegen Club Brugge zijn beste competitiematch van het seizoen. Niet toevallig met Leander Dendoncker die mee het middenveld vorm gaf. Youri Tielemans heeft een probleem.

Anderlecht heeft Dendoncker gemist. Spijtig genoeg voor Youri Tielemans is hij wel complementair met Steven Defour. Dendoncker loopt, werkt en zwoegt in functie van... Tielemans wil evenveel de bal hebben als Defour, terwijl Dendoncker meestal in positie blijft.

De bank?

En dat betekent dat Tielemans echt een probleem heeft. Want bescherming van het bestuur geniet hij niet echt meer. In Le Soir verkondigde Herman Van Holsbeeck dit weekend dat hij er geen probleem mee heeft dat Hasi Tielemans voor de rest van het seizoen op de bank laat zitten.

Een duidelijk signaal voor de 18-jarige middenvelder die dit seizoen geen lijn krijgt in zijn prestaties en meer mindere matchen heeft gespeeld dan goeie. In een aanvallende 4-4-2, zoals Hasi op Brugge speelde, heeft Tielemans zijn plaats momenteel niet, Dendoncker des te meer.

Marktwaarde

Het is niet enkel een probleem voor Tielemans, maar ook voor Anderlecht, dat de marktwaarde van zijn toptalent ziet zakken. En zijn manager, Christophe Henrotay, gaat er ook niet mee lachen indien Tielemans meer op de bank gaat zitten dan spelen.

Tielemans zal terug moeten knokken en bewijzen dat hij een meerwaarde voor de ploeg kan betekenen. Iets wat hij de laatste maanden niet was. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties