Anderlecht en motivatie, afwachten maar: "Het zou een heel grote fout zijn"

Anderlecht en motivatie, afwachten maar: "Het zou een heel grote fout zijn"
Foto: © Photonews

Winst op Brugge, winnen tegen Tottenham, winnen in Monaco,... Het is allemaal geen probleem voor Anderlecht. Maar nu is het zaak om het ook eens te laten zien tegen 'de mindere goden'. Want nu weer een motivatieprobleem, dat zou pas een serieuze domper zijn... voor iedereen.

Gert Verheyen zei het onlangs nog: "Voor een topper moet je een speler van Anderlecht of Brugge niet motiveren." Het probleem bij Anderlecht - en dat bleek dit seizoen al meerdere keren - is dat ze die motivatie verliezen als ze tegen kleinere ploegen moeten spelen.

"Dat is enerzijds normaal", vindt Paul Van Himst. "Dat is niet enkel van deze tijd hoor. Bij Anderlecht is dat altijd zo geweest", lacht het icoon.

Dat is bij Anderlecht altijd zo geweest

Paul Van Himst

Het probleem is dat normaal gezien Anderlecht dan altijd het verschil kon maken met individuele flitsen. Dat was tot nu toe nog niet het geval. Maar ze kunnen op hoop leven nu Matias Suarez terug naar zijn beste niveau aan het groeien is. En Hasi is daarover duidelijk: "De rest zal zich moeten bewijzen, want als Mati fit is, speelt hij", aldus de trainer.

Een duidelijke boodschap, want samen met Dennis Praet is hij de enige die met één trap of assist een match kan beslissen. "Nu moeten we bevestigen. Dat is de grootste uitdaging tegen Lokeren. Verslapping? Dat hoop ik niet. Lokeren verloor onder Leekens zijn eerste wedstrijd tegen Gent."

Bevestigen, dat wordt de grootste uitdaging

"Voor de rest heeft het al zijn competitiematchen gewonnen of gelijkgespeeld. Hij heeft er een stevige organisatie neergezet. Als mijn spelers denken dat ze over Lokeren zullen walsen, beginnen ze met een verkeerde instelling. Daar heb ik na de zege in Brugge al voor gewaarschuwd", aldus Hasi.

Hopen dus, want zeker is hij er ook niet meer van...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties