Peter Maes heeft de sleutel gevonden: Zo scoort Genk wel

Robby Morren
Robby Morren
| 17 reacties
Peter Maes heeft de sleutel gevonden: Zo scoort Genk wel
Foto: © photonews

Na maandenlang zoeken lijkt Peter Maes de laatste puzzelstukjes eindelijk juist te hebben gelegd. Met Neeskens Kebano centraal voorin swingt, scoort en wint Racing Genk.

Achterin stond het al een hele poos goed met het sterke duo Kabasele - Dewaest. Op het middenveld en voorin was het echter lang zoeken. De formatie met de ervaren Buffel en de jonge sensatie Bailey op de flanken en Pozuelo in steun van de diepste man Kebano maakte brokken tegen STVV.

Kebano loopt voortdurend en is een gesel voor de defensie van de tegenstander. Als spits vond hij vlotjes de weg naar de netten. "Ach, het is een beetje zoals op de 10 spelen, maar dan wat hoger. Het bevalt me wel", lacht hij.

Peter Maes is blij dat zijn experiment goed uitdraait. "Kebano zorgt voor de nodige diepte. Hij is heel balvast en hij heeft een actie in huis. Op deze manier kunnen we veel volk in de zestien van de tegenstander krijgen."

Nu kunnen we ballen in de rug van de verdediging spelen

"Ons mankement was de beweging en de looplijnen in de diepte. Nu hebben we de oplossing gevonden", aldus Yoni Buyens. "We spelen gevarieerder en maken gebruik van de ruimte op de flanken."

En zo lijkt Igor de Camargo veroordeeld tot een plek op de bank. "Het is anders spelen met een spits die de ruimtes opzoekt. Nu kunnen we ballen in de ruimte spelen, in de rug van de verdediging. We hebben stappen vooruit gezet", besluit Buyens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties