Genk houdt de trofee thuis op prestigieus dameszaalvoetbaltoernooi

Genk houdt de trofee thuis op prestigieus dameszaalvoetbaltoernooi
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De vijfde editie van het indoortoernooi was het al, voor de gelegenheid in de spiksplinternieuwe indoorhal van Genk. En voor het eerst wist de thuisploeg uiteindelijk ook de eindzege binnen te rijven.

De voorbije twee jaar hadden de Gent Ladies de oppergaai mee weten te kapen, dit jaar werden ze verliezend finalist. Marie Minnaert (speelster van het toernooi) zette Gent nog wel op voorsprong, uiteindelijk werd het 2-1 voor de organisatoren.

Daar kon ook Nicky Evrard (keepster van het toernooi) weinig aan verhelpen. Zij wisselde in doel af met Sari Bocksoen, die ook zeker haar vrouwtje stond onder de lat bij de Gent Ladies.

De strijd om het brons werd dan weer gewonnen door Tienen, dat te sterk was voor OH Leuven. Het globaal niveau was hoog, de onderlinge verschillen redelijk klein.

De vier teams met de meeste ervaring en speelsters in de Super League streden uiteindelijk in de halve finales. Lierse en Anderlecht waren met een B-ploeg afgezakt, verder waren er ook nog een B-ploeg van Leuven en Genk aanwezig.

Uit eerste klasse was Moldavo aanwezig, met Halveweg Zonhoven, Eendracht Louwel en Bilzen United waren er ook enkele ploegen uit de streek present. Ook zij verweerden zich kranig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Super League

Nieuwste reacties