Transfersupermarkt opent weldra de deuren; dit hebben de Belgische eersteklassers nog nodig

Redactie
| 29 reacties
Transfersupermarkt opent weldra de deuren; dit hebben de Belgische eersteklassers nog nodig
Foto: © Photonews

Nog enkele dagen en de transfersupermarkt opent voor een maandje de deuren. Ook de Belgische clubs gaan op zoek naar de zogenaamde opportuniteiten. Maar wat hebben pakweg RSC Anderlecht, KV Mechelen en Waasland Beveren precies nodig?

KAA Gent 

De Buffalo's zitten goed, maar zijn nu al het huiswerk op lange termijn aan het maken. Op die manier trok de landskampioen al enkele jongens aan. Ook Junior Edmilson is onderweg.

RSC Anderlecht

Herman Van Holsbeeck is op zoek naar een vervanger voor Guillaume Gillet. Ook een flankspeler en een extra verdediger zijn geen overbodige luxe voor Besnik Hasi. 

Club Brugge 

Met Ludovic Butelle werd de broodnodige doelman binnengehaald. Het uitvallen van Laurens De Bock heeft de zwakte op de linksachterpositie blootgelegd. Leandro Pereira voldoet niet aan de verwachtingen, een aanvaller kan er ook bij.

KV Oostende

Yves Vanderhaeghe wil de kern vooral afslanken, maar is op zoek naar een linkerflank. Andy Kawaya kan ervoor zorgen dat Gohi Bi Cyriac zich enkel in het centrum moet verplaatsen. Een extra centrale verdediger is ook welkom in het Albertpark.

Zulte Waregem

Essevee heeft de nieuwe rechtsachter al beet, maar een 'nummer zes' wil Francky Dury nog toevoegen aan zijn kern. Verder is een vlotscorende spits ook aan de Gaverbeek welkom om een kastje te vullen.

Sporting Charleroi

Met Jérémy Perbet is de injectie aan doelpunten net op tijd gekomen. De Zebra's houden rekening met een vertrek van Dieumerci Ndongala en zoeken dus ook in dat segment naar een vervanger.

KRC Genk

Peter Maes haalde het al meermaals aan: de Limburgers hebben een speler nodig die doelpunten kan maken. Igor De Camargo valt op dat vlak door de mand, terwijl Enes Ünal de ploeg niet kan dragen.

Standard 

Guillaume Hubert heeft zich bij momenten getoond, maar de Rouches zullen een nieuwe doelman aantrekken. Een extra centrale verdediger is bovendien ook welkom in de Vurige Stede.

Sporting Lokeren 

Jaja Coelho en Hamdi Harbaoui hebben de problemen in de aanval opgelost. Een centrale middenvelder en een creatieve winger zijn echter altijd welkom op Daknam.

KV Mechelen

Malinwa zoekt een polyvalente middenvelder die in staat is om Ibrahima Cissé te vervangen. Verder wordt er rekening gehouden met een vertrek van Milos Kosanovic. Een extra centrale verdediger is dus nodig.

STVV

De Kanaries houden best rekening met een vertrek van William Dutoit en Junior Edmilson. Vooral voorin moet er iets bij. Yohan Boli was de voorbije maanden enorm blessuregevoelig, terwijl Hilaire Momi nog steeds op zoek is naar zijn beste vorm. 

KV Kortrijk

Thanasis Papazoglou is te onregematig om de Kortrijkzaanse aanval te dragen. Verder bestaat de kans dat Benoît Poulain andere oorden opzoekt. Dan is een extra centrale verdediger geen overbodige luxe.

Waasland Beveren 

Stijn Vreven is tevreden met de kwaliteit in zijn groep, maar de Leeuwen hebben een veel te krappe kern. Er zullen in januari wellicht enkele versterkingen landen op de Freethiel.

Royal Mouscron Péruwelz

RMP beschikt over een relatief brede kern. De prestaties zijn te onregelmatig. Dus wat is er precies nodig? Iemand die het team op sleeptouw kan nemen als het moeilijk gaat.

OH Leuven 

Met Kanu is de extra centrale verdediger aangekomen. Ook op aanvallend vlak komt het er stilaan door, maar een centrumspits is welkom. Jovan Kostovski ligt in de lappenmand en werd ongelooflijk hard gemist.

KVC Westerlo

Bij de Kemphanen viel de achterlijn - op Koen Van Langendonck en Filip Daems na - tegen. Defensieve ervaring is dus heel welkom om tegen de degradatie te vechten.

Zijn we een pion vergeten bij jouw favoriete ploeg? Wij geven om je mening: laat het ons weten in de reacties!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties