Genk stelt piepjonge WK-gangers voor de keuze: bijtekenen of niet mee op stage

Redactie
| 54 reacties
Genk stelt piepjonge WK-gangers voor de keuze: bijtekenen of niet mee op stage
Foto: © photonews

Racing Genk wil de jonge gasten die schitterden op het WK U17 meenemen op stage, maar daar is wel een voorwaarde aan verbonden. Ze moeten hun aflopend contract verlengen of er is geen plaats voor hen op het vliegtuig.

Genk was hofleverancier op het WK in Chili met maar liefst zes spelers. Gaetan Coucke en Christophe Janssens verlengden hun contract al en voor hen is er dus geen probleem, weet HLN.

De krant weet echter dat Kino Delorge, Matisse Thuys, Rubin Seigers en Dante Vanzeir (vooral die laatste staat in 'the picture' na zijn prestaties op het WK) nog niet verlengden. 

Hun komende contract is nog steeds een investering -

Patrick Janssens 

Algemeen directeur Patrick Janssens legt uit: "Deze vier jonge en talentvolle spelers zitten allemaal in dezelfde fase van hun loopbaan", zegt hij in HLN. "Dat wil zeggen dat het volgende contract dat zij ondertekenen nog altijd moet gezien worden als een investering."

"Pas nadien zal blijken of wij daar als club de vruchten van kunnen plukken. Daarom hebben zij allevier hetzelfde voorstel gekregen. Dat klinkt misschien vreemd, maar gezien hun jonge leeftijd vinden wij dat de correcte manier van werken."

"De onderhandelingen zijn al een tijdje aan de gang", aldus Roland Breugelmans, hoofd opleidingen van de club. "Als zij niet akkoord gaan, vind ik het logisch dat ze niet mee gaan op stage. Het kan niet zijn dat zij de winterstage zien als snoepje om daarna de lolly ergens anders te halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties