Kums wint de Gouden Schoen, maar wij stellen de andere smaakmakers voor: Fernando Canesin Matos

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 0 reacties
Kums wint de Gouden Schoen, maar wij stellen de andere smaakmakers voor: Fernando Canesin Matos
Foto: © Photonews

Nog een klein weekje geduld en we weten wie de Gouden Schoen wint. Alhoewel? Het staat nu al zo goed als vast dat Sven Kums met het muiltje aan de haal gaat. Welke jongens probeerden de middenvelder het vuur aan de schenen te leggen? Vandaag: Fernando Canesin Matos.

In het 'Debat van de Week' hadden we een duidelijke vraag voor jullie: niet wie ZAL de Gouden Schoen winnen, maar wie VERDIENT de trofee? 

We kunnen nu al stellen dat Sven Kums als overduidelijke winnaar uit de bus is gekomen. Maar we willen toch ook nog die andere smaakmakers van onze pintjesliga in de kijker zetten.

Fernando Canesin Matos was in de tweede helft van vorig seizoen niet outstanding, maar de voorbije maanden loodste de Braziliaan KV Oostende naar de hoogste regionen van het klassement. En het was bij momenten smullen...

Meteen een wereldgoal!

KV Mechelen was het eerste slachtoffer van het seizoen in het Albertpark. En op die eerste speeldag kregen we meteen een wereldgoal op ons bord. Getekend, Canesin.

RSC Anderlecht opgerold...

Vooral de eerste weken van het seizoen waren de Kustboys - onder impuls van een wervelende Canesin - outstanding. We schrijven zestien augustus jongstleden. 

Het was een warme zomerzondag, maar Olivier Deschacht kampt nog steeds met een verkoudheid. Getekend, Canesin. En Franck Acheampong? Die jongen liep nooit zoveel achter een andere speler aan. Getekend, Canesin.

Marc Coucke is héél duidelijk!

Ook de voorzitter van KVO weet heel goed dat Canesin dé sleutel voor het succes van KV Oostende is. "RSC Anderlecht wil hem terug? Geen sprake van!"

Conclusie: Canesin zal de Gouden Schoen niet winnen, maar punten zal de Braziliaan wel krijgen. Punten die hij de komende maanden zal sprokkelen voor KV Oostende. Om dan opnieuw richting Brussel te trekken?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties