Interview Het nieuwe wapen tegen de degradatie voor OHL panikeert niet: "Bij Caen stonden we met Nieuwjaar zelfs laatst"

Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Spanje
| 0 reacties
Het nieuwe wapen tegen de degradatie voor OHL panikeert niet: "Bij Caen stonden we met Nieuwjaar zelfs laatst"
Foto: © photonews

Jean Calvé is de rechtsachter die OH Leuven veilig door de woelige degradatiewateren moet sturen. De Fransman zat even zonder club en is tevreden dat hij zich opnieuw voetballer mag noemen. Op stage maakte hij even tijd voor Voetbalkrant.com.

Calvé kreeg bij OHL een contract zonder al te veel risico. Er is een overeenkomst voor amper een half seizoen. “Ik heb even zonder club gezeten, dus ik begrijp de angst van de club wel om me langer vast te leggen. De drang om me te bewijzen is groot”, geeft de Fransman aan.

Hier zitten geen vedetten

-Jean Calvé

Zijn eerste indruk is alvast goed. “Het lijkt een familiale club. Hier zitten geen jongens die denken dat ze dé vedette zijn. Er wordt goed gewerkt en er is kwaliteit op training. Ik merk niet al te veel verschil tussen het niveau hier en dat in Frankrijk. Al merk je dat pas echt in de wedstrijden.”

De ervaren Fransman kan OHL de nodige ervaring in de degradatiestrijd bijbrengen. “Bij Caen stonden we laatste met Nieuwjaar. Uiteindelijk eindigden we ruim boven de streep. We hebben nooit het geloof verloren, dát is het belangrijkste.”

Hier zit je 24u op 24 bij elkaar, je kan niet anders

-Jean Calvé

Toch bleek dat niet voldoende voor een nieuw contract. “We waren met vier, vijf iets oudere spelers die einde contract waren. De club heeft de kaart van de jeugd getrokken en dat heeft blijkbaar gewerkt. Ze staan nu zelfs tweede. Ik onderhield daarna mijn conditie bij een Parijse vierdeklasser.”

De stage is alvast positief voor zijn integratie in de groep. “Hier zit je 24u op 24 bij elkaar, je kan niet anders. Dat is ideaal om die banden aan te halen. Het feit dat ik naast Frans ook Engels spreek van bij mijn tijd bij Sheffield, zorgt ervoor dat ik met iedereen kan praten.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties