Walem stoomt KV Kortrijk klaar voor vervolg van seizoen: "De fans zullen het niet graag horen, maar..."

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Knokke-Heist
| 16 reacties
Walem stoomt KV Kortrijk klaar voor vervolg van seizoen: "De fans zullen het niet graag horen, maar..."
Foto: © photonews

KV Kortrijk beëindigde 2015 met vier opeenvolgende nederlagen én een bekeruitschakeling. Met andere woorden: Johan Walem heeft tijdens het boot camp niet alleen fysieke oefeningen gepland, maar ook het mentale oplapwerk is meer dan nodig.

KV Kortrijk kiest niet voor een stage in het buitenland, maar slaat de tenten dezer dagen op in het mondaine Knokke-Heist. Al zijn er problemen troef. Het is namelijk lastig om te trainen zonder... voetbalveld. Dat kan je HIER uitgebreid nalezen.

"Maar ik ben wel heel tevreden met de nieuwe mentaliteit die ik heb gezien", steekt Joham Walem de duim omhoog. "Ik heb helemaal niet genoten van mijn vakantie. Ik kampte constant met een slecht gevoel."

De Italobelg had dan ook veranderingen gevraagd. "Nee, ik had die mentaliteit geëist. Ik heb ze gezien en het werd tijd. Bovendien heb ik een pak gehoord over mijn persoonlijke situatie. Ik heb dan ook aan de spelersgroep verteld dat ik mijn manier van werken niet zal veranderen.

Mentaliteit is één zaak, maar in de Kortrijkzaanse spelersgroep overheerst toch één gevoel: het seizoen zit er eigenlijk al op. De kansen op play-off 1 zijn verloren en ook in de Beker van België is het liedje al uitgezongen. 

Het ware gelaat van KV Kortrijk zullen we pas volgend seizoen zien

"Maar ik heb nooit de ambitie gehad om zo hoog te mikken", legt Walem uit. "De fans zullen het wellicht niet graag horen, maar dit is een overgangsjaar voor KV Kortrijk."

Walem doelt natuurlijk op de vele nieuwkomers. "Je kan geen volledig nieuwe groep smeden op vier maanden. Mijn ambitie was én is een rustig seizoen draaien. En het ware gelaat van dit Kortrijk zullen we volgend seizoen zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties