Reactie Gentse nieuwkomers stemmen Vanhaezebrouck tevreden: "Ze lieten al zien waarom we ze haalden, én meer"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Gentse nieuwkomers stemmen Vanhaezebrouck tevreden: "Ze lieten al zien waarom we ze haalden, én meer"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

AA Gent werkte in de vooravond een oefenpot af tegen de Duitse derdeklasser Würzburger Kickers. 5-0 werd het op de eerste zonnige dag op het Gentse oefenkamp. Vanhaezebrouck liet zich achteraf tevreden uit over de nieuwkomers.

"Ik heb weinig verrassingen gezien. Het is hetgeen wat we voor ogen hadden toen we ze haalden. Ze hebben alle vier hun kwaliteiten en hun werkpunten", aldus Hein Vanhaezebrouck na de wedstrijd. "Ik ben blij dat sommigen zich konden laten opmerken met een goeie actie."

Gustav Wikheim heeft zo'n slangendribbel

-Hein Vanhaezebrouck

Gustav Wikheim viel ons alleszins het meeste op. "Hij heeft zo'n slangendribbel, hé. Langs twee kanten. Hij kan makkelijk een man voorbij en vandaag deed hij dat zelfs het meeste vanuit stand. Dat is een wapen. Maar je moet eerst in die positie geraken."

Olayinka speelde op de tien, enkele dagen geleden gaf hij nog aan dat hij het liefst als tweede spits acteert. "Wat hij volgens mij is? Een Nigeriaan van twintig jaar", grapt de Gentse oefenmeester wanneer we vragen naar zijn beste positie.

Conclusies wil hij nog niet trekken. "We speelden twee helften met telkens een andere ploeg. Wellicht hebben zij hun beste team aan de aftrap gebracht, terwijl wij ons gewoonlijke elftal na de rust in actie lieten komen. Vergelijken is dus haast onmogelijk."

Deaux kwam met ambitie naar Gent en wil Vanhaezebrouck zo snel mogelijk doen twijfelen. Of dat het geval zal zijn, is ook nog te vroeg. "We hebben de titel gepakt en zijn door in de Champions League. Hier lopen dus ook geen sukkelaars, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties