Aftrap zal er op het EK anders uit zien: deze voetbalwetten zullen binnenkort veranderen

Aftrap zal er op het EK anders uit zien: deze voetbalwetten zullen binnenkort veranderen
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het voetbal staat voor een aantal (ingrijpende) veranderingen. De International Football Association Board komt er in maart over samen en zal de wetten stemmen, die dan op het EK al in voege zouden treden.

De bedoeling van de nieuwe voetbalwetten? Een aantal problemen de wereld uithelpen en de voetbalsport in het algemeen gewoon logischer maken. 

Daartoe worden een heleboel dingen veranderd en als de IFAB alle zaken uiteindelijk ook door de stemming krijgt in maart, dan zal het EK 2016 er toch enigszins anders uit zien. Een overzichtje:

  • Bij de aftrap is het niet langer nodig om de bal naar voren te spelen, zolang hij beweegt is het goed
  • Ruzies vóór de aftrap zouden vanaf nu ook een rode kaart kunnen opleveren. Als iemand in de tunnel iets verkeerd doet, zou hij uitgesloten worden. De match kan wel met 11 tegen 11 beginnen, maar het team zou een wissel verliezen.
  • Als iemand na een fout van een tegenstander tegen de grond gaat, zal die behandeling vaker op het veld gebeuren om het team niet te benadelen.
  • Bij het veranderen van schoeisel zal je nu ook meteen het veld opnieuw in kunnen, de vierde official bekijkt de nieuwe schoenen in plaats van de hoofdscheidsrechter.
  • Als een dokter of een bankzitter een doelpunt verhindert, levert dat tot op heden een indirecte vrije trap op. Dat wordt een vrije trap of zelfs een strafschop.
  • Bij strafschopreeksen mag een team dat 11 tegen 10 eindigde een van hun mannen uit het lijstje zetten om geen eventuele achterstand op te lopen waarbij de slechtste strafschoppennemen tegen de beste van de andere ploeg terechtkomt.
  • ...

Welke hervormingen zou u nog graag doorvoeren? Laat het ons weten in de reacties! 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties