Dury analyseert de tegenstanders voor play-off 1 in aanloop naar clash in Genk

Dury analyseert de tegenstanders voor play-off 1 in aanloop naar clash in Genk
Foto: © Photonews

Francky Dury trekt op vrijdagavond naar Racing Genk voor een primordiaal duel om play-off 1. "Genk heeft fors geïnvesteerd, maar misschien is het nu wel een goed moment om hen te treffen."

Dury opende het met een boutade: "Genk heeft 5-6 miljoen geïnvesteerd en wij daarvan 1 procent heb ik al eens gezegd. Maar wij staan natuurlijk op die vijfde plaats, de andere ploegen moeten ons voorbij en ik begin liever aan 2016 met vijf punten voorsprong dan met vijf punten achterstand."

De match in en tegen Genk wordt sowieso wel erg belangrijk: "Als we verliezen, dan moeten we 6 op 6 nemen tegen OH Leuven en Westerlo. Terwijl een puntje interessant kan zijn en winnen een ideale situatie zal opleveren. Genk heeft kwaliteit binnengehaald met Karelis en Malinovskyi, maar ze komen uit het buitenland. Misschien zijn ze dus nog niet klaar, dat zullen we zien tijdens de match."

Charleroi en Standard?

Maar: er zijn nog kapers op de kust, weet Dury. "Charleroi gaat zeker nog iets doen. En ze staan momenteel toch maar knap zesde, dus ook zij maken zeker een kans om er uiteindelijk ook bij te zijn. Een sterke ploeg."

En ook Standard investeerde fors: "Maar ze zijn natuurlijk wel Knockaert kwijt, een erg belangrijke speler. Hij is op enkele maanden van 0 euro naar 3,5 miljoen gegaan: chapeau. Hoe gaat Edmilson presteren onder de druk van een topclub? Dat moeten we nog wat afwachten, maar ze gaan zeker meespelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties