KBVB laat het geld niet meer rollen

KBVB laat het geld niet meer rollen
Foto: © photonews

De KBVB gaat de komende tijd nog heel wat kosten moeten maken, maar in tegenstelling tot op het WK wil het aan het EK wel heel wat overhouden. En daarom worden er geen gekke uitgaven meer gedaan.

Zo had Marc Wilmots heel graag tegen Schotland gespeeld, een tegenstander die dezelfde spelstijl heeft als Ierland. Maar zo dachten er nog anderen... "Iedereen wou vriendschappelijk tegen Schotland spelen, het enige Britse team dat niet geplaatst was voor het EK", aldus Wilmots. "Die hebben enorm veel vragen binnengekregen."

"En daarom was het ook bijzonder duur om tegen hen te spelen", verklaarde hij. Bij de KBVB bevestigen ze. "Het was onverantwoord om zoveel geld uit te geven voor een oefenmatch", zei één van de managers. 

Oostenrijk naar Zwitserland laten komen... te gek!

Maar ook het oefenkamp in Lausanne, waar de Rode Duivels tegen Zwitserland zullen spelen, kost de Bond niks. "Ook het verblijf niet", benadrukte Wilmots sterk. "Dat is volledig gratis. Ik had misschien graag tegen Oostenrijk gespeeld, maar de accomodatie daar stond me niet aan. En Oostenrijk naar Zwitserland laten komen spelen... dat was wat te gek."

Het typeert het nieuwe beleid dat de KBVB voert. Binnen de Bond horen we dat er straks met een positief resultaat na het EK wil afgesloten worden. Dat om een lijn te trekken onder de vele negatieve berichten die omtrent het financiële beleid zijn naar buiten gekomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties