Exclusief: 'Nieuwe Roberto Carlos' komt op 1 februari naar Anderlecht, maar wie is hij?

Exclusief: 'Nieuwe Roberto Carlos' komt op 1 februari naar Anderlecht, maar wie is hij?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht is steeds op zoek in het buitenland naar jongeren die mogelijk kunnen doorbreken naar de eerste ploeg. Met Jakub Kiwior hebben ze nu een echt pareltje op het oog. Hij komt op 1 februari op proef naar paars-wit, wij geven nu al duiding bij dit toptalent.

Jakub Kiwior is een linksachter van het Poolse GKS Tychy, in de Poolse derde klasse. "Kiwior is pas 16 en geldt wel als één van de grootste talenten van het land. Hij zou een serieuze versnelling hebben en hij kan scoren met een prima schot, of zelfs vanop vrije trappen", aldus Poolse bronnen tegen Voetbalkrant.com.

"Ze noemen hem wel eens de jonge Roberto Carlos. Hij wil erg graag naar Anderlecht om door te groeien, paars-wit zou een eerste mooie stap in zijn carrière kunnen zijn. In Polen kennen we natuurlijk het verhaal van Wasilewski", klinkt het.

Natuurtalent

"Hij ziet het spel bijzonder goed en iedereen hier in Polen is al erg lang enthousiast over hem. Zelfs toen hij nog een kleine jongen was, waren er al filmpjes van hem waarin hij zijn goddelijke techniek liet zien", is ook een andere bron lyrisch. 

En dus komt Kiwior op 1 februari testen bij paars-wit en minstens twee weken op proef blijven. Mogelijk geeft Anderlecht hem daarna een contract. Ook Cracovia wil hem binnenhalen, maar zij hebben lang niet de mogelijkheden van paars-wit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties