Top&Flop Gentse machine, nieuwkomers blijven regeren, degradatieklanten halen trekker (niet) over, ...

Gentse machine, nieuwkomers blijven regeren, degradatieklanten halen trekker (niet) over, ...
Foto: © Photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Nieuwkomers overal (bis)

Vorige week zongen we al de loftrompet over een flink aantal nieuwkomers op de Belgische velden, terwijl een paar anderen nog definitief moesten doorbreken. Zij hebben dat bij deze ook allemaal gedaan.

Bij Kortrijk was nieuwkomer Mercier meteen op post, Moeskroen-aanwinst Mulic tekende meteen voor een belangrijk doelpunt en een punt en ook Dalsgaard (Essevee) en Bjelica (Malinwa) kwamen nu écht aan de oppervlakte. We gaan kunnen genieten in 2016.

KV Kortrijk

Johan Walem voelde zich alleen op de wereld de afgelopen week, want op manager Turcq na zou niemand hem nog steunen. Maar de spelers toonden tegen KV Oostende aan dat ze hun coach toch niet meteen weg willen.

Gewoon verliezen en een statement maken en de oefenmeester kon zijn koffers pakken, maar het tegendeel bleek waar. Ze maakten net een statement door te vechten voor elke morzel grond. Het leverde ook drie leuke punten op. 

Wie stopt de Gentse machine?

De eerste helft op Sclessin was nog niet meteen wow, maar hoe de Buffalo's na de rust de match helemaal naar zich toetrokken en de boel zo helemaal regelden? Simpelweg geweldig.

Alles lukte, de combinaties waren vloeiend, de dominantie totaal. En zo klopte Gent in een dikke week Anderlecht, Club Brugge én Standard. De criticasters die hoopten dat Gent zou ineenstorten na de titel komen bedrogen uit.

FLOP

Trekkers overhalen

STVV, Waasland-Beveren, KV Mechelen. Plots zijn er minstens drie extra degradatieklanten bijgekomen die - mits een slechte eindjump - nog kunnen in de problemen komen. Om verschillende redenen, maar toch: de tegenwoordigheid van geest was er niet altijd.

WB was de betere tegen Club Brugge, maar deed niets met dat overwicht. STVV kon lang voor de onterechte penalty al op voorsprong hebben gestaan, Cerigioni miste een dot van een kans voor Leuven en KV Mechelen had altijd 3-0 kunnen leiden tegen Racing Genk. 

Waar is Oostende?

Dé herfstkampioen, die dartelde over onze velden, staat plots al 10 punten in het krijt bij AA Gent. Nu mogen we beide teams natuurlijk niet met elkaar vergelijken, maar het gaat wel érg stroef bij de Kustboys.

Jordan Lukaku & co maakten soms een lusteloze indruk, voorin werden de kansen niet afgemaakt en op het middenveld werden Canesin & co simpelweg overmeesterd. Play-off 1 dan toch nog op de helling? Het moet gek lopen, maar alles kan.

Arbitrage

En uiteraard is er ook deze week een stekje voor de arbitrage. Zo gingen ze in STVV - Westerlo wel erg gortig in de fout, door een strafschop te fluiten die er in geen velden of wegen een was (93 cm erbuiten, minstens).

Ook Zulte Waregem kon zich bekocht voelen wegens geen strafschop na een duidelijke duw in de rechthoek van Mame Thiam en er waren opnieuw dubieuze fases genoeg. Dat in Sclessin de fout van Yatabaré niet werd opgemerkt ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties