Thompson trekt met Beerschot-Wilrijk naar het oude nest: "Dit is een derby om de eer van 't Stad"

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 12 reacties
Thompson trekt met Beerschot-Wilrijk naar het oude nest: "Dit is een derby om de eer van 't Stad"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KFCO Beerschot-Wilrijk maakt zich op voor de derby op het veld van Berchem Sport. Voor Kenny Thompson is de trip naar de buren extra speciaal. ”Weinig mensen weten dat ik mijn eerste stappen als voetballer bij Berchem heb gezet.”

Maar dat is niet alles. Kenny Thompson revalideerde de voorbije maanden van een zware knieblessure, maar een weekje geleden vierde hij zijn terugkeer én meteen ook debuut in het shirt van KFCO Beerschot-Wilrijk. En dat deed heel veel deugd. 

”Ik viel in bij een 2-2-tussenstand”, vertelt de verdediger. ”Ik hoorde het publiek mijn naam wel scanderen, maar op dat moment ben je daar toch minder mee bezig. Al heb ik ondertussen wel al de band opgevraagd. Dan kan ik die fase nog eens herbekijken.” (lacht)

Ik heb ondertussen al de band opgevraagd van mijn debuut voor KFCO Beerschot-Wilrijk

Kenny Thompson

Zondag staat de partij bij Berchem Sport op het programma. ”De banden zijn iets minder rivaliserend dan de derby tussen Beerschot en Antwerp FC, maar ik merk toch dat het leeft. Eigenlijk is dat ook logisch. De clubs liggen op amper vijf kilometer van elkaar vandaan.”

”Het is ook een derby om de eer van ’t Stad”, knipoogt Thompson. ”Bovendien is het voor mij persoonlijk ook speciaal. Weinig mensen weten dat ik tussen mijn zes en tien jaar voor Berchem heb gevoetbald. En mijn eigen vrouw komt zelfs uit Berchem.”

Neuzen wijzen in dezelfde richting

Enig probleem: de omstandigheden (de ontbinding van het contract van Davy De Smedt, nvdr.) maakten de voorbereiding er niet beter op. ”De neuzen staan inmiddels allemaal opnieuw in dezelfde richting. Al was de spelersgroep wel geschrokken door de beslissing van de club.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties