Nog een 'done deal' bij Anderlecht: Senegalese middenvelder uit Turkije

Nog een 'done deal' bij Anderlecht: Senegalese middenvelder uit Turkije

Anderlecht was nog niet klaar op de transfermarkt en dat heeft Herman Van Holsbeeck ook duidelijk gemaakt de voorbije dagen. Zijn laatste target kon hij heel lang uit de pers houden. Maar met Stéphane Badji komt er een ervaren middenvelder de rangen versterken.

Het is Calciomercato die met het nieuws op de proppen kwam en dat werd ondertussen bevestigd. De 26-jarige Badji is Senegalees international en speelde sinds begin 2015 voor het Turkse Baseksehir. Badji kan op verschillende posities centraal uit de voeten, zelfs als aanvallende optie. Maar het belangrijkste is dat hij ook op rechts kan spelen. 

Anderlecht betaalde om en bij de 2 miljoen euro voor zijn nieuwste aanwinst. Tijdens de wintermercato van 2015 stond hij in de belangstelling van verschillende Premier League-clubs, maar hij verhuisde van het Noorse SK Brann naar Turkije. Hij is tevens een goeie vriend van Kara Mbodj en Cheikhou Kouyate, waarmee hij bij de Senegalese nationale ploeg speelt.

Opgemerkt tijdens oefenduel in voorbereiding

Anderlecht merkte hem op tijdens het vriendschappelijk duel tijdens de voorbereiding op het seizoen, toen hij met Baskasehir een heel verdienstelijke wedstrijd speelde tegen de Brusselaars. Sindsdien zijn ze zijn prestaties op de voet blijven volgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties