Reactie Steven Defour en Mbaye Leye over de clubkleuren heen: "D'Onofrio was een geweldig man"

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Anderlecht
| 0 reacties
Steven Defour en Mbaye Leye over de clubkleuren heen: "D'Onofrio was een geweldig man"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdagavond kwam het droevige nieuws binnen dat Dominique D'Onofrio overleed ten gevolge van een hartaanval. "Het was erg plots", klonk het in de reacties na Anderlecht - Zulte Waregem. Een match die ook al in het teken stond van een minuut applaus voor de gewezen trainer.

In het seizoen 2010-2011 was D'Onofrio opnieuw coach van de Rouches na enkele jaren als technisch directeur. Na een ware inhaalrace werd de titel nét niet gepakt, winst in de Beker was er wel.

Waren er toen ook bij: Steven Defour en Mbaye Leye. Zij speelden tegen elkaar in het Astridpark, maar hadden beiden veel mooie woorden over voor hun gewezen coach.

Een groot man

"De meest optimistisch ingestelde coach die ik ooit heb gekend", opende Steven Defour de debatten. "Het is heel plots gebeurd en het is erg jammer, want hij was een geweldig man."

Ook Mbaye Leye was onder de indruk van het plotse overlijden: "Ik denk niet dat er iemand iets negatiefs over hem kon zeggen, hij was een grote en magnifieke man. Zijn eeuwige glimlach zal me altijd bijblijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties