Dé sleutel van de play-offs onder de loep en... Gent komt opnieuw als favoriet uit de bus!

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 12 reacties
Dé sleutel van de play-offs onder de loep en... Gent komt opnieuw als favoriet uit de bus!
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nog even geduld en dé absolute ontknoping van de Jupiler Pro League trekt zich opnieuw op gang. Na enkele seizoenen is het duidelijk waar de sleutel van play-off 1 ligt. En eerlijk? KAA Gent ligt alweer in pole position.

Een goede vorm, een lage blessurelast, een dosis geluk, ... Het zijn allemaal factoren die op het einde van de rit de rekening zullen bepalen en dus de kampioen kunnen aanduiden.

Maar de voorbije seizoenen is gebleken dat dé sleutel elders ligt: buitenshuis. "Thuis winnen en op verplaatsing niet verliezen", was ook vorig seizoen het credo van Hein Vanhaezebrouck.

Dé sleutel ligt buitenshuis

Enig probleem: het is zo lastig om - en al zeker in het hol van één van de titelleeuwen - buitenshuis een goede prestatie neer te zetten. Net daarom namen wij al een kijkje. Hoe zou het klassement eruit zien als we enkel de uitwedstrijden meerekenen?

KAA Gent, Club Brugge en RSC Anderlecht worden telkens naar voren geschoven als de drie kandidaten voor de gouden plak. En wat blijkt? Onze huidige kampioen lijkt alweer over de beste papieren te beschikken.

Voor de volledigheid: in het eigen stadion is Club Brugge oppermachtig, terwijl RSC Anderlecht dan weer de enige ploeg is die dit seizoen nog niet verloor op eigen bodem.

Wie is dé absolute titelfavoriet?

33%
47%
19%
2%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties