Geen spek voor de bek van Anderlecht: Griekse vervanger voor Praet

Geen spek voor de bek van Anderlecht: Griekse vervanger voor Praet
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens bepaalde bronnen zou Anderlecht wel iets zien in Kostas Fortounis, de aanvallende middenvelder van Olympiakos die gisteren in het Astridpark te zien was. In Griekenland geloven ze niet dat het ooit tot een deal kan komen.

We spraken er gisterenavond nog een paar Griekse journalisten over aan. En de conclusie was duidelijk: de Griekse nummer 10 is geen spek voor de bek van paars-wit. "Kunnen ze tien miljoen euro neerleggen?", vroeg één van de volgers van Olympiakos verwonderd. "Olympiakos wil tussen de 8 en de 10 miljoen."

Hij wil naar een grotere competitie

Maar er spelen nog andere factoren mee. "Kostas wil naar Duitsland of Engeland. Een transfer naar België zou geen stap vooruit zijn. Bij Olympiakos speelt hij ook elk seizoen Europees en zit hij in een omgeving die hij kent. Als hij zou vertrekken, zal het naar een grotere competitie moeten zijn. De Griekse en de Belgische zijn wat van hetzelfde niveau."

Anderlecht zou ook niet meer inzetten op een nieuwe jongen, want ze denken de vervanger van Praet al in eigen huis te hebben. Voor Filip Djuricic zouden ze deze zomer wel een serieuze inspanning willen doen om de aankoopoptie te lichten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties