Reactie De Boeck dankt fenomenale ommekeer aan de omstandigheden (en dan gaat het niet om de buitenspelfase)

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Moeskroen
| 7 reacties
De Boeck dankt fenomenale ommekeer aan de omstandigheden (en dan gaat het niet om de buitenspelfase)
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In tien dolle minuten zorgde Moeskroen-Péruwelz voor een ware ommekeer tegen OH Leuven. Waarom het 80 minuten zo moeizaam liep? Daar had Glen De Boeck een meteorologische verklaring voor.

"De omstandigheden speelden een belangrijke rol", lichtte de Moeskroense oefenmeester na afloop toe. "We speelden 45 minuten tegen de wind, daarin hadden we het niet gemakkelijk en slikten we ook die goal. Maar nadien volgden nog 45 minuten met de wind mee."

Ik zie mijn spelers al vijf weken met dezelfde drive

Toen achtte RMP zijn moment gekomen. "Die omstandigheden lieten ons toe druk te zetten. Bij de 1-1 zat het wat mee, al moet ik de beelden nog eens bekijken (de fase werd voorafgegaan door buitenspel, nvdr.). Op basis van onze tweede helft vind ik de zege verdiend."

Dat de Henegouwers nu verlost zijn van de laatste plek, is een serieuze mentale opsteker. "Ik ben nu vijf weken trainer van Moeskroen-Péruwelz, en heb mijn spelers altijd met dezelfde drive bezig gezien. De manier waarop we vandaag terugkeerden, bewijst de mentale sterkte van mijn ploeg", besloot De Boeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties