Top&Flop Fans die zich gedragen en fans die zich misdragen ... een dunne lijn in ons weekoverzicht

Fans die zich gedragen en fans die zich misdragen ... een dunne lijn in ons weekoverzicht
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al eventjes de nieuwe K3, dus is dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op het voorbije voetbalweekend en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP: we hebben terug helden

KV Kortrijk en KV Mechelen wakker

De bevrijding is er voor KV Kortrijk en KV Mechelen. Met 30 punten waren beide teams quasi zeker gered, wat ze dit weekend lieten zien toonde dartelheid. Ruime en/of verdiende overwinningen, al was het dan tegen niet meteen de best in vorm zittende teams.

Beide teams spelen aanstaande zaterdag tegen elkaar. De winnaar van dat duel zou dan plots zomaar nog kunnen naderen op de top-6, al moeten beide ploegen nog niet meteen gaan dromen van play-off 1. Maar toch: het toont hoe gek de competitie in elkaar zit.

Respect voor DD

Veel respect voor Dominique D'Onofrio. Een week na de minuut applaus in het Astridpark van grote vijand Anderlecht, werd de gewezen topman van Standard nu ook een eerbetoon geschonken tijdens Standard - Charleroi.

Jawel, de bezoekende fans deden mee. Na de match bezondigden ze zich aan het werpen van flesjes bier, maar tijdens de match vonden ze een sereen momentje om DD te eren: knap.

KV Oostende op de afspraak

We gaan naar Schiervelde voor play-off 1. Dat is na dit weekend 99% zeker, want KV Oostende pakte uit met een goede prestatie - tegen een zwak AA Gent weliswaar.

De puzzel van de Buffalo's en Hein Vanhaezebrouck werd ook door zijn 'leerling' Vanderhaeghe goed in de war gestuurd. Wie dacht dat hij niet zou kunnen bij een voor hem nieuwe club, komt stilaan echt bedrogen uit.

FLOP

Gentse verdediging?

De Gentse verdediging leek mee te spelen in een aflevering van Vermist, aldus onze redacteur ter plaatse. Tip: het is dan geen aflevering met een happy end.

Na twee nederlagen tegen Club Brugge konden de Buffalo's tegen Moeskroen en Wolfsburg niet spreken van een echte heropleving, tegen Oostende is mogelijk het dieptepunt van de dip bereikt. Nu zo snel mogelijk klaarstomen voor play-off 1 lijkt het devies.

Anderlechtse mentaliteit?

Ook vermist: de mentaliteit van Anderlecht. Paars-wit had elvendertig keer aangekondigd dat ook na de zege tegen Olympiakos deze keer geen punten zouden worden verloren tegen Waasland-Beveren.

Reden? De mentaliteit was gewijzigd en het zou de recordkampioen niet meer overkomen om nu weer het tempo te laten zakken.

Maar de ploeg speelde als ongemotiveerde miniemen, Dennis Praet toonde zich met dom tweede geel de preminiem van de bende. 1 voordeel: met matchen in Olympiakos en thuis tegen Standard lijkt oppeppen deze week geen probleem.

Waregemse ambities?

Rest de vraag: wil Zulte Waregem play-off 1 spelen? De manier waarop ze tegen KV Mechelen voor de dag kwamen leek alvast niet die indruk te wekken. Het spel was matig, kansen waren er nauwelijks en verdedigend zorgden foutjes opnieuw voor drie tegengoals.

Nog drie speeldagen en Essevee blijft kans maken op de top-6, het staat amper een puntje na Charleroi. Maar het zal beter moeten als het écht wil aanspraak maken op de galaduels in play-off 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties