De melkboer ging zwaar de mist in: drie fases Olympiakos-Anderlecht beoordeeld

De melkboer ging zwaar de mist in: drie fases Olympiakos-Anderlecht beoordeeld
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zelden gezien wat scheidsrechter Arnold Hunter uitspookte in dat eerste uur tussen Olympiakos en Anderlecht. Een mens zou er bij gaan geloven dat er geld mee gemoeid was. Wij zagen drie fases waarin Anderlecht zwaar benadeeld werd.

Fase 1: Paars-wit overleefde zonder hulp van de ref, zoveel is duidelijk. Al na zes minuten werd Frank Acheampong onderuit gemaaid op weg naar doel. Tot ieders verbazing oordeelde Hunter dat Acheampong de bal met de hand speelde en gaf hij de bal aan Olympiakos. Zuiver rood! Naast Acheampong zat ook iedereen thuis met gefronste wenkbrauwen naar de fase te kijken.

Fase 2: Maar het beste moest nog komen. Olympiakos kwam op voorsprong via een penalty na vermeend handsspel van Badji. De middenvelder raakte het leer met de dij en de kin. Nergens handspel te bespeuren.

Fase 3: Djuricic breekt door en wordt onderuit gehaald door Botia met een tackle op de enkels. Altijd donkerrood, maar Hunter oordeelt dat het enkel geel is. Onbegrijpelijk, want de verdediger is én de laatste man én de fout op zich was al rood waard.

Daarnaast keken we ook raar op dat Alexander Büttner de hoekschop op het einde van de eerste helft niet meer mocht trappen. In de geest van het reglement is dat wel correct, maar we hebben het in ieder geval nog nooit gezien dat een ref affluit als de speler klaarstaat om de corner te nemen. Büttner kreeg er bovenop ook nog geel voor protest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties