Analyse: "Een Anderlecht-Standard die ik lang niet meer zag" en "Genks trio was de sleutel om Brugge te kloppen"

Redactie
| 11 reacties
Analyse: "Een Anderlecht-Standard die ik lang niet meer zag" en "Genks trio was de sleutel om Brugge te kloppen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische voetbalfans werden met 5 goals in Racing Genk-Club Brugge en 6 treffers in Anderlecht-Standard op hun wenken bediend. Ook onze huisanalist Hernan Losada keek likkebaardend naar Super Sunday.

"Ik was onder de indruk van de invallers in Anderlecht-Standard", opent Losada zijn wekelijkse analyse. "Lukebakio en Tielemans vielen uitstekend in. Nochtans is het nooit makkelijk om een korte invalbeurt te maken, zeker niet in zo'n Clasico vol spanning en stress."

"De twee ploegen gingen vol voor de overwinning. Dat heb ik lang niet meer gezien. Met dank aan de keuzes van de coaches, ook bij de vervangingen. Dat willen fans zien. Meer risico's en aanvallende impulsen."

Bij Racing Genk vond Losada het middenveld impressioneren. "Ndidi, Pozuelo en Malinovskyi maakten het enorm lastig voor de middenvelders van Club. Ze bewogen continu. Dat was de sleutel om een ploeg als Brugge die goed in vorm stak te kloppen."

"Pozuelo is al een heel seizoen technisch vaardig en vraagt constant de bal. Hij kan een heel belangrijke pion zijn in PO1. Of Genk de grote drie pijn kan doen? Ze gaan sowieso punten pakken tegen de top 3. Maar ook Oostende en de zesde zullen dat doen", voorspelt Losada.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties