Mertens: Supersub of niet?

Moet Dries Mertens vaker spelen? Als het aan San Diego Maradona ligt wel. De Argentijn ziet Mertens graag spelen. Maar is de Belg wel beter vanaf de aftrap of hij is toch de ideale supersub? Wij zochten het uit.

Als we de statistieken van Mertens in de competitie erbij halen, dan zien we dat Driesje in totaal maar 707 minuten heeft gespeeld. In die 707 minuten zitten maar vier basisplaatsen. En uit die vier basisplaatsen haalden Napoli en Mertens slechts 5 op 12.

Het moet wel gezegd dat Mertens geen enkele keer kon scoren of een assist kon afleveren wanneer hij in de basis stond. Dat is toch opmerkelijk.

In de rest van de matchen in de Serie A mocht de Leuvenaar 19 keer invallen. Uit die 19 invalbeurten puurde hij 3 assists en slechts 2 doelpunten. Dat zijn we toch niet van hem gewend.

Coppa Italia

Mertens werkte maar 2 wedstrijden af in de Italiaanse Beker, thuis tegen Hellas Verona maakte hij 1 van de drie doelpunten. Maar de volgende wedstrijd tegen Inter, was het iets minder. Napoli ging met 0-2 onderuit en Mertens deelde in de malaise.

Europa League

Het Europese toneel lijkt de kleine Belg beter te liggen. Mertens startte vijf keer en maakte evenveel doelpunten. Daarbovenop leverde hij nog eens 2 assists af. In totaal verzamelde Driesje 417 speelminuten in de Europa League. Dat hadden er de helft meer kunnen zijn, als hij niet zo veel pech had gekend.

Eerst maakte Mertens kennis met de ziekte van Dupuytren, wat hem 1 wedstrijd kostte. Nadien hield een gescheurde dijbeenspier hem nog eens 2 wedstrijden aan de kant.

Conclusie

We kunnen dus concluderen dat de cijfers niet echt uitsluitsel bieden over de prestaties van de snelle aanvaller. Dus geven we hem en Maradona het voordeel van de twijfel. Een talentvolle Rode Duivel als Dries Mertens moet gewoon meer spelen en dan volgen de cijfers wel!