Politieke inmenging in Eurostadion: "Transparantie moet er nu komen, niet later"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 8 reacties
Politieke inmenging in Eurostadion: "Transparantie moet er nu komen, niet later"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De N-VA bemoeit zich met het dossier rond het Eurostadion. Minister Guy Vanhengel had beloofd dat er in de toekomst transparantie ging komen, maar daar is men niet tevreden mee. "Transparantie tijdens de match, niet erna", klinkt het.

“Het is een goede zaak dat minister Vanhengel heeft ingezien dat het zo niet langer kan maar de transparantie moet er onmiddellijk komen", reageert Brussels N-VA parlementslid Johan Van den Driessche. "Dit goede-wil-manoeuvre heeft er anders alle schijn van om de antwoorden weer op de lange baan te schuiven."

Volgens Van den Driessche zijn er een heel aantal essentiële vragen waarop zo snel mogelijk een antwoord moet komen. De jongste voorbeelden zijn de exploitatie van de 193.000 m2-grote campus door Ghelamco en de parking.

"De parking onder het Eurostadion wordt blijkbaar de grootste ondergrondse parking van de wereld. Nochtans krijgen we geen informatie over de knowhow en de expertise van de firma die deze gaat uitbaten. Enkel het woord van minister Vanhengel in het parlement, en de minister zal wel begrijpen dat we daarmee geen genoegen nemen", besluit Van den Driessche

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties