Rode Duivels spelen op EK tegen “beste rechtsachter uit de Premier League”

Seamus Coleman heeft wel degelijk heel wat kwaliteiten

Rode Duivels spelen op EK tegen “beste rechtsachter uit de Premier League”
Foto: © SC

Op het EK 2016 in Frankrijk werden de Rode Duivels ingedeeld bij Italië, Zweden en Ierland. Van die eerste twee landen kennen we een aantal toppers, maar ook de Ieren mogen lang niet worden onderschat. Zo speelt er met Seamus Coleman een beest in de defensie.

“De rechtsachter van Everton is een echt fenomeen, een speler van wereldklasse. Hij is snel en heeft heel wat offensieve impulsen”, weet Ronny Rosenthal in Fan! te vertellen. “De beste rechtsachter van de Premier League opvangen? Niet makkelijk.”

Al heeft hij wel meteen een idee voor Marc Wilmots: “Coleman is het tegenbeeld van Alderweireld, die het vooral van zijn defensieve taken in de taakinvulling moet hebben. De offensieve impulsen van Coleman zijn niet te onderschatten.”

“En dus loont het de moeite om misschien te starten met een linksbuiten die zijn verdedigende taken ter harte neemt”, aldus nog Rosenthal. “Wilmots moet in ieder geval de juiste keuze maken om niet in de problemen te komen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21567 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties