Analyse Chelsea heeft redenen om erin te geloven tegen PSG

Stijn Van Hove
Stijn Van Hove en Redactie
| 2 reacties
Chelsea heeft redenen om erin te geloven tegen PSG

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ondanks het 2-1 verlies in de heenmatch in het Parc des Princes, hebben de Blues van Chelsea redenen om in de kwalificatie te geloven tegen de Parijzenaars. Sinds de komst van Hiddink, hebben de Londenaren hun niveau teruggevonden.

Stamford Bridge kan woensdagavond wederom het toneel zijn voor een spectaculaire match. De 22 acteurs hebben zich opperbest voorbereid voor een pittig stuk.

Enerzijds is er de ploeg die hun seizoen probeert te redden. Anderzijds is er de ploeg die eindelijk wil presteren in de Champions League.

Chelsea heeft niets meer te verliezen

De Blues kennen met een magere 10de plaats in de Premier League, een zeer moeilijk seizoen. Maar sinds de komst van Guus Hiddink en vooral het vertrek van Mourinho, lijken de spelers bevrijd en draait de ploeg een stuk beter.

Het bewijs: Chelsea verloor maar één keer sinds 14 december. Toen verloren ze met 2-1 van Leicester City. Dat was ook de laatste wedstijd van Chelsea met The Special One op de bank. Het enige verlies dat de Blues leden sinds Hiddink, was de heenmatch tegen PSG.

De spelers hebben hun niveau teruggevonden.

In het begin van het seizoen, herkenden we spelers zoals Hazard, Fabregas en Diego Costa niet meer. Ze leken hun talent verloren te hebben. Maar Guus Hiddink heeft voor een ommekeer gezorgd. De drie spelen nu weer bijna zoals we het van ze gewend zijn.

Diego Costa heeft zijn torinstict terug en scoort weer vlot. Sinds begin 2016 zit hij aan 6 doelpunten in 9 wedstrijden. Fabregas en Hazard zijn nog niet beslissend genoeg, maar ze hebben hun automatismen teruggevonden. Wat belooft voor het einde van het seizoen.

In de Champions League heeft Chelsea tot nu toe alle thuiswedstrijden tot een goed einde gebracht. Waardoor ze de mannen van Paris Saint-Germain met veel vertrouwen zullen ontvangen.

Bovendien zijn de Blues meesters in de kunst van het verdedigen. Eén doelpuntje maken en geen enkele slikken, levert hen al de volgende ronde op. Dan rest er ons enkel nog de vraag: "Is PSG nog altijd favoriet?"

Wie gaat er door?

42%
58%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties