Er staat in de Cristal Arena héél wat meer op het spel dan drie punten

Cédric De Volder
Cédric De Volder
| 4 reacties
Er staat in de Cristal Arena héél wat meer op het spel dan drie punten
Foto: © Photonews

KRC Genk en KV Oostende sluiten zondag hun reguliere competitie af met een PO1-onderonsje. Maar er staat heel wat meer op het spel. De strijd om die felbegeerde vierde plaats barst immers al los.

KRC Genk en KV Oostende zijn al zeker van deelname aan play-off 1, maar een eindeseizoenswedstrijd zal de Cristal Arena niet te zien krijgen. Peter Maes en Yves Vanderhaeghe ambiëren immers beiden de vierde plaats en het bijhorende Europese ticket.

Het puntenverschil bedraagt momenteel vier punten en er komt natuurlijk nog een halvering aan. Maar elk punt kan van goudwaarde zijn als je het wisselvallige parcours van de Smurfen en de Kustboys in het achterhoofd houdt.

Overwinning voor KRC Genk...

In dat geval hebben de Limburgers de kloof met KVO quasi dichtgefietst. Bovendien starten de blauwhemden dan met een mentaal voordeel aan de nacompetitie. De kloof was enkele maanden geleden immers immens groot.

KRC en KVO delen de punten...

KV Oostende kan in dat geval met een voorsprong van twee eenheden aan play-off 1 beginnen. Heel veel hangt dan af van het programma. Na één speeldag kan de wereld er dan immers helemaal anders uitzien, voor beide partijen.

Kustboys zegevieren...

KVO begint aan play-off 1 met de wetenschap dat er een wedstrijd meer verloren mag worden ten opzichte van Genk. De Kustboys kijken niet naar boven, maar willen Europees aan de bak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties