Tottenham legt de druk bij Leicester City met dank aan - wie anders - Harry Kane

Jacob Delabastita

Naast de FA Cup werd er ook in de Premier League gevoetbald. Tottenham stond voor een verplaatsing naar staartploeg Aston Villa. Bij Tottenham stonden Alderweireld en Dembele in de basis.

Het werd geen hoogstaande match in Birmingham. Spanning was er genoeg, maar het voetbal was niet altijd van even goede kwaliteit. Beide ploegen hadden één kans voor de rust, maar de bezoekers sprongen efficiënter om met die mogelijkheid. Dele Alli bracht Harry Kane in stelling, en die miste niet. Ruststand: 0-1.

Al snel in de tweede helft maakte Tottenham een tweede goal. Na een mooie inspanning van - weeral - Alli, kwam de bal - ook weeral - bij Harry Kane terecht. Resultaat: 0-2.

De bezoekers konden de wedstrijd verder controleren en Villa was niet bij machte te scoren. The Spurs leggen nu de druk bij Leicester City, dat maandag tegen Newcastle speelt. Voorlopig is de kloof twee punten.