Hasi hoeft zich (tot einde seizoen) geen zorgen te maken: "We gaan sowieso door met hem"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 20 reacties
Hasi hoeft zich (tot einde seizoen) geen zorgen te maken: "We gaan sowieso door met hem"
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht heeft even getwijfeld of het zou doorgaan met Besnik Hasi, maar na de winst tegen Kortrijk is de keuze duidelijk: paars-wit gaat door met Hasi tot het einde van het seizoen. Er moet niet meer over gediscussieerd worden of gespeculeerd. Daar was het bestuur gisteren heel duidelijk over.

Nochtans was Hasi zondag zelf niet te optimistisch en liet hij duidelijk verstaan dat hij teleurgesteld was in de uitspraken van zijn bestuur. "Hasi weet ook dat wij onze coach altijd verdedigen", vertelde Herman Van Holsbeeck gisteren tijdens de kalendervoorstelling. "Maar alles bij ons wordt enorm uitvergroot."

Bestuur verontschuldigt zich half tegenover Hasi

"Misschien zijn we iets te scherp geweest in onze communicatie, maar Besnik zegt soms ook dingen waar wij als bestuur 'oei oei' van zeggen", vervolgde de general manager. "Maar hij moet toch weten dat wij hem altijd zullen verdedigen. Langs onze kant is er geen probleem!"

Dat wil niet zeggen dat Van Holsbeeck blind is voor alle kritiek die er is gekomen. "Wij staan altijd onder druk. Alles wordt uitvergroot, er worden honderden analyses geschreven. Voor Shakhtar hebben we te hard gesproken, maar bij ons is het incident al vergeten. Hasi is al lang genoeg bij Anderlecht om te weten hoe Van Holsbeeck en Vanden Stock in elkaar zitten."

Titel blijft een must om het verhaal te laten doorgaan

In Anderlecht willen ze nu allemaal aan hetzelfde zeel trekken, met Hasi als leider. Want al spreken ze nu het vertrouwen uit, als Hasi de titel niet pakt, is het verhaal alsnog voorbij. "Club Brugge is wel favoriet, maar in de play-offs is alles mogelijk. De coach gelooft er in."

"Op Anderlecht moet je altijd voor de titel spelen. En hem twee jaar na elkaar missen, is geen optie. Op Anderlecht is er maar één goeie plaats en dat is de eerste, dat weet Besnik ook. Maar we doen sowieso het seizoen met Hasi uit. De spelers lieten zien dat ze achter hem staan. De sterkhouders hebben geen probleem met hem. Maar de onregelmatigheid moet eruit", besloot Van Holsbeeck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties